Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrhtavanje tla

I treći potres nedaleko Zagreba, ponovno magnitude 2.0 prema Richteru

potres ilustracija
Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images
03.02.2020.
u 19:53

Potres se osjetio na području između Zagreba i Karlovca.

I treći slabi potres pogodio je u ponedjeljak područje jugozapadno od Zagreba, ponovno magnitude 2.0 prema Richteru s istim epicentrom kod mjesta Kupinec kao i prethodna dva.  

Seizmološka služba priopćila je da je treći potres zabilježen u 19 sati i 18 minuta, s epicentrom 20-tak kilometara jugozapadno od Zagreba.

I ovaj je potres bio slab, magnitude 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV  (tri do četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Potres se osjetio na području između Zagreba i Karlovca.

Prvi potres zabilježen je u 14 sati i 14 minuta s magnitudom od 2.5 prema Richteru, a drugi u 17 sati i 38 minuta s magnitudom 2.0 prema Richteru.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagizagi
20:36 03.02.2020.

izvinite al 2.0 je prdac a ne potres

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije