Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnovljena tradicija

Ponovno gore Trnjanski krijesovi

Trnjanski krijesovi
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/15
08.05.2016.
u 17:35

Paljenje krijesova privuklo je oko 5000 osoba.

U organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba, jučer su zapaljeni Trnjanski krijesovi, obnovljena tradicija koja se i ove godine održala na autentičnom mjestu na kojem su prije 71 godinu narodnooslobodilačke snage ušle u grad koji je dotad bio pod fašističkom okupacijom.

Tradicija Trnjanskih kresova bila je zaboravljena u protekla dva desetljeća sve dok ju Mreža antifašistkinja Zagreba prošle godine na 70. obljetnicu oslobođenja nije vratila na obale Save.

"Dolaskom partizana 8. svibnja 1945. godine Zagreb je oslobođen, a u narednim danima oslobođen je i sjeverni dio na obroncima Medvednice. Bila je to pobjeda koja je obećavala mnogo, ponajprije rodnu ravnopravnost, besplatno i svima dostupno obrazovanje, solidaran i svima dostupan zdravstveni sustav te starost bez materijalne nesigurnosti", naglašeno je u proglasu.

Paljenje krijesova privuklo je oko 5000 osoba.

"Čestitamo najveći dan u povijesti Zagreba - dan njegova oslobođenja", poruka je koju su jučer odaslali iz Mreže antifašistkinja Zagreb.

>>Paljenjem 'Trnjanskih kresova' proslavljena obljetnica oslobođenja Zagreba

Komentara 13

RG
RuzaSapina56@gmail.com
18:09 08.05.2016.

Jel to agresori na Hrvatsku slave? Zar JNA i srbočetnici nisu izvršili agresiju na Hrvatsku? Iako su osuđeni u Hagu opet se slave i to u Hrvatskoj. Žalosno!!!!

UM
umnjak
22:20 08.05.2016.

Idemo vratiti 'antifašisticku tradiciju' ubijanja Zagrepčana, bacanje u jame i zauzimanje njihovih stanova!

DU
Deleted user
21:09 08.05.2016.

Ma prekrasna je oba tradicija jugokomunistickog smeca ......zasto nebi ponovno poceli trcati stafetu....evo drug radman je jos u dobroj kondiciji, bez problema otrci dionicu od zg a do beograda........pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije