Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Policija vodi građane u patrolu na zajedničku kontrolu brzine

policija nadzor brzine
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
18.10.2017. u 09:12

Da bi Zagrepčani počeli vjerovati u krilaticu 'sigurnost i povjerenje' trebat će još puno akcija

Sigurnost i povjerenje”, svima je to dobro poznata krilatica policije. Ipak, prema te dvije riječi povezane s “plavcima”, Zagrepčani su nerijetko skeptični, bile njihove sumnje opravdane ili ne.

– Mene ste kaznili jer nisam bio vezan, a one koji jure po naselju ne vidite – gunđaju nezadovoljni vozači čim ih policajac pita za vozačku i prometnu. I ne samo to, organima reda spočitava se i što su kriminalci i prometni recidivisti na slobodi, ne uzimajući u obzir da je za 90 posto takvih slučajeva odgovoran pravosudni, a ne policijski sustav.

Dakako, i o (ne)učinkovitosti MUP-a i PUZ-a koja nerijetko ispliva na površinu dali bi se ispisati anali, a jedno poglavlje zasigurno bi bilo ono o provali u sjedište prometne policije u Heinzelovoj. Bilo je slučajeva i kada su lopovi, prevaranti i nasilnici uspijevali u svojim naumima policiji pred nosom, ali i kada su se organi reda našli s druge strane zakona. Ništa od toga ne treba zaboraviti, ali ne treba niti generalizirati i sve “plavce” svrstavati u isti koš jer većina njih časno radi svoj posao. A da se građani uvjere kako i što rade, barem u prometu, građane i medije pozvali su da s njima danas i sutra krenu u patrolu odnosno da prisustvuju kontroli brzine.

– Akcija će se provoditi na brojnim lokacijama, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava zagrebačka pozvala je građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije – pojasnili su iz PUZ-a.

Oni koji im se žele pridružiti, moraju se najaviti na e-mail zagrebacka@policija.hr, gdje će dobiti potrebne informacije. Pohvalno je što policiju napokon zanima mišljenje građana te nastoje više biti među ljudima. Međutim, da bi se izgradilo zdravo prijateljstvo i da bi građani počeli zaista vjerovati u krilaticu “sigurnost i povjerenje”, potrebno je još puno takvih akcija i svijetlih primjera na korist obaju strana.     

Komentara 3

VI
Vito
14:09 18.10.2017.

Ah, da, sad sam i pročitao ovu smiješnu rečenicu --- – Akcija će se provoditi na brojnim lokacijama, da se građani uvjere kako i što rade, barem u prometu, građane i medije pozvali su da s njima danas i sutra krenu u patrolu odnosno da prisustvuju kontroli brzine. ... Oni koji im se žele pridružiti, moraju se najaviti na e-mail zagrebacka@policija.hr, ... :::::: Zašto smiješno??? -- Zato: 18. listopada 2017. u 12:26 :::: Danas i sutra, a danas je već pola "nestalo". __ Uzmemo li u obzir da po mraku policija po središtu Zagreba ne zaustavlja prebrze motoriste, onda se pitam: kome služi ovakav polovičan poziv???__ Samo je "vecernjak" objavio poziv.

VI
Vito
13:56 18.10.2017.

Policija vodi građane u patrolu na zajedničku kontrolu brzine ::::: Umjesto da je obratno __ Da policija posluša građane pa da dođu na mjesta gdje oni koji ne poštuju zakone ZNAJU da policija ne dolazi u "ta" područja. __ Naa primjer - "zeleni val" prema zapadu - policija NIKAD ne zaustavlja motoriste koji voze po biciklističkoj crvenoj stazi kako bi izbjegli prometne gužve u "špici". __ Da je zabranjeno motoristima voziti po crvenoj stazi dokazju policajci na motorima koji uredno voze u koloni po "zelenom valu", iako mogu izači iz kolone i voziti po "crvenom" kako bi došli do onih koji se zaustavljaju u križanju, znajući da neće stići izaći iz križanja. __ A sličnih primjera sigurno ima po cijeloj Hrvatskoj. __ Zato je smiješno da policija vodi građane uz krilaticu 'sigurnost i povjerenje', umjesto da tu krilaticu dokažu dolaskom na mjesta koja im građani preporučuju.

VV
Vražji Vrag
07:54 19.10.2017.

A jel mogu policajci naložiti popravak ceste, bankine i čiščenje šikare koja ometa promet uz cestu??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije