Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet sati iza rešetaka

Pokreće se postupak protiv policajaca koji su nasilno priveli Zagrepčanina

policija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
14.04.2019.
u 14:09

U postaji je proveo oko 5 sati iza rešetaka, nakon čega su ga odveli na Prekršajni sud

Zagrebačka policija je izvijestila da pokreće disciplinski postupak protiv dvojice policajca koji su nasilno priveli muškarca jer ih je upozorio da su prošli kroz crveno svjetlo, javlja N1.

"Na temelju dosada prikupljenih obavijesti i provedenih provjera stručnog tima Policijske uprave zagrebačke, utvrđeno je da policijski službenici II. Policijske postaje Zagreb (Črnomerec) prilikom primjene policijskih ovlasti prema građaninu nisu imali u vidu razmjer između ovlasti koje primjenjuju i postizanja svrhe obavljanja policijskog posla, te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

U konkretnom slučaju, prilikom primjene ovlasti provjere identiteta građanina, zbog prethodno utvrđene osnove sumnje da je počinio dva prekršaja i to iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kao i Zakona o osobnoj iskaznici, nisu poštivana načela razmjernosti i postupnosti, odnosno suprotno tim načelima odmah su primijenjena sredstva prisile, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje. Postupak provjere identiteta osoba, u situacijama kada još u tom trenutku nisu ispunjeni uvjeti za uhićenjem, može se i mogla se provesti primjenom blaže policijske ovlasti, a da se u isto vrijeme postigne svrha policijskog postupanja", priopćili su iz policije za N1.

Podsjetimo, Zagrepčanin se požalio da su ga dvojica policajaca u civilu nasilno privela, nakon što je reagirao jer su na križanju prošli automobilom, iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

Kako tvrdi, on je tada bio na biciklu tridesetak metara udaljen od svoje kuće i sa sobom nije ponio osobnu iskaznicu jer je u radnom odijelu krenuo po neke stvari. Policajci iz postaje na Črnomercu tada su od njega počeli tražiti da odmah uđe u njihov automobil kako bi ga odvezli u postaju, a kada je to odbio te im pokušao objasniti kako živi tridesetak metara dalje, nisu ga slušali, nego su ga praktički na silu počeli gurati u vozilo. Nakon što su ga ugurali, bicikl mu je ostao na ulici, a kad im je zaprijetio da će o svemu obavijestiti medije, jedan od policajaca bicikl je odvezao i ostavio u obližnjem dvorištu. U postaji je proveo oko 5 sati iza rešetaka, nakon čega su ga odveli na Prekršajni sud s prijavama za ometanje javnog reda i mira te osobito drsko ponašanje prema policijskim službenicima.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar navijač
navijač
15:27 14.04.2019.

Trenutni otkaz , za primjer drugima.

TO
toljaga22
14:22 14.04.2019.

ima Boga

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
15:08 14.04.2019.

Čuj disciplinski postupak... Trenutni otkaz i doživotna zabrana obavljanja zaštitarskog posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije