Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca na Hipodrom, umirovljenici na bazene za Dan sportskih objekata

Poklon za Svetog Nikolu je posjet Loleku i Boleku

Dan otvorenih vrata na Hiprodromu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
07.12.2018.
u 09:11

Besplatno klizanje, plivanje, squash i jahanje. Dani otvorenih vrata sportskih objekata privukli su Zagrepčane

– Imaju virozu, ali morala sam ih zabundati i dovesti ovamo, bili su uporni. Ludi su za konjima – kazala je Sanja Sivković, mama malenih Martine, Nikoline i Nikole, koji su kao poklon za Svetog Nikolu odabrali upravo posjet zagrebačkom Hipodromu, na koji se jučer moglo ući bez plaćanja ulaznice.

Nije im smetala hladnoća

Besplatno klizanje, plivanje, squash i jahanje. Dani otvorenih vrata sportskih objekata privukli su Zagrepčane koji su iskoristili priliku da barem u jedan od sportskih objekata uđu bez plaćanja ulaznice. Hladnoća tako nije smetala najhrabrijima da u jutarnjim satima među prvima požure na Hipodrom kako bi uživali u društvu tamošnjih četveronožnih stanovnika.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Martina, Nikolina i Nikola jahanja se, kako kažu, nisu bojali. Nije se konja bojala ni četverogodišnja Milica, koja je, objasnila je, već velika pa je odabrala jahanje na velikom konju, dok su njezini mlađi brat i sestra, dvogodišnji Maša i Igor ipak zajahali ponija. Manje hrabri bili su prilikom ulaska u štalu, no nakon prvog koraka sprijateljili su se s Lolekom i Bolekom, konjima iz štale, kazala je njihova mama Milena Pasić.

– Bili smo ovdje i prošle godine kada je bio besplatan ulaz, trebalo bi to biti češće – ustvrdila je. Nešto je češće s mamom i bakom ovdje četverogodišnji Roko, koji je jučer umjesto jahanja ponija ipak odabrao vožnju kočijom, jer mu je, objasnio je, draže kada ga drugi voze, a jahanje je ipak zahtjevnije.

Kavica prije vježbanja

O hladnoći se nisu morali brinuti kupači koji su Dan otvorenih vrata odlučili provesti u bazenima koji upravo za hladnijih dana mjere najveću posjećenost, pa tako dnevno onamo dođe i oko tisuću kupača. Na Sveticama su jučer zainteresirani mogli iz prve ruke saznati kako izgleda trening za umirovljenike u sklopu programa za treću dob.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Ništa manje radno nije bilo ni na Utrinskim bazenima, gdje su drugi dom, kazale su, našle i polaznice treninga korektivne gimnastike u bazenu koje ovamo dolaze već sedamnaest godina, koliko je bazen otvoren.

– Mi smo vam ovdje sve penzionerke. Već godinama dolazimo na Utrine, a ima nas iz cijelog Zagreba, pa čak iz Španskog potegnemo kako bismo se prije treninga podružile i popile kavicu – objašnjavala je Zdenka Sedmak dok je istovremeno vrijedno pratila naredbe trenera Zorana, ili kako ga od milja zovu, Peje, koji im je, slažu se sve, najdraži trener. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije