Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimka požara

Pogledajte kako je planuo požar u C.I.O.S.-u, uzroci još nepoznati

Požar Cios
Foto: JVP Zagreb
1/3
10.06.2018.
u 12:53

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju', poručili su iz CIOS-a

Još uvijek su nepoznati uzroci požara koji su u subotu poslijepodne zagrebačke vatrogasce digli na noge.

Naime, u 18.45 izbio je požar u skladištu zgrade stare Zagrepčanke u Heinzlovoj 66, dok je u 20 sati izbio požar u CIOS-u, u Ulici Josipa Lončara 15. U zagrebačkoj policiji kažu da je oba slučaja očevid počeo u nedjelju te da će vjerojatno potrajati cijeli dan. Tijekom očevida s oba mjesta događaja bit će izuzeti korisni tragovi te poslani na vještačenje.

Foto: JVP Zagreb

Što se tiče požara u Heinzlovoj 66, za sada se zna da je izbio u skladištu briketa, a to skladište je u vlasništvu zagrebačkog holdinga. Osim briketa za potpalu u skladištu su bili i štapini za potpalu što je vatrogascima otežalo posao.

Požar Cios
1/16

O požaru o CIOS-u oglasili su se iz te tvrtke te su naveli da je požar u subotu oko 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a, Centra za reciklažu, a u njegovom gašenju osim vatrogasaca sudjelovali su sa svojom opremom i djelatnici tvrtke.

- Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju. Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične požaru u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji požar CE-ZA-R još nije zaprimio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka. Požar se proširio na glomazni otpad koji se obrađuje u reciklažnom centru temeljem ugovora o obradi glomaznog otpada koji je CE-ZA-R d.o.o., temeljem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuditelj, sklopio sa Zagrebačkim holdingom u svibnju 2015., dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru. Riječ je o otpadu sakupljenom čišćenjem divljeg odlagališta na Savici - priopćeno je u subotu iz CIOS-a.

Foto: JVP Zagreb

Na njihove navode da nisu zaprimili službene rezultate policijskog očevida o požaru koji je u CIOS-u izbio u svibnju lani, u policiji se jučer nisu mogli očitovati. Nakon tog požara provodio se niz vještačenja kako bi se utvrdio uzrok. tako će vjerojatno biti i ovaj put, a u rasvjetljavanju uzroka požara, policiji bi mogle pomoći i snimke nadzornih kamera

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:07 10.06.2018.

To su te super moderne spalionice, proces započinje samozapaljenjem.

GV
golub Vaso
18:16 10.06.2018.

mafija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije