Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požari u Zagrebu

Je li požar u C.I.O.S.-u podmetnut? Jedan vatrogasac ozlijeđen, kamere snimile početak incidenta

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/25
Autori: Hina, Vecernji list
09.06.2018.
u 23:10

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju.

Lokaizirani su požari koji su u subotu navečer buknuli u Zagrebu - u njegovu istočnom dijelu u Heinzelovoj ulici te na zapadu grada u Jankomiru u prostoru tvrtke C.I.O.S. za zbrinjavanje otpada, a jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. 

1/19

Požar u Heinzelovoj ulici, gdje je gorjelo oko tisuću četvornih metara napuštenoga skladišta, gasio je 41 vatrogasac s 12 vozila zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP), dok požar otpada površine 20 puta 20 metara u C.I.O.S.-u gasi 85 vatrogasaca s 23 vozila.

Sva vatrogasna pričuva kao i dobrovoljni vatrogasci povučeni su u postaje, dok su profesionalne vatrogasne ekipe na terenu gdje su još i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzroci požara bit će poznati nakon očevida, stoji u priopćenju Ureda za upravljaje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

1/16

Požar podmetnut?

Iz CIOS-a su kasno navečer poslali priopćenje u kojem napominju da je uspješnost intervencije uvelike olakšala činjenica što je otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, sa svojom dežurnom vatrogasnom službom i vlastitim vatrogasnim vozilom odmah pristupio gašenju požara dok nisu pristigli vatrogasci. 

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju.

 

Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične požaru u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji požar CE-ZA-R još nije zaprimio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka.

Požar se proširio na glomazni otpad koji se obrađuje u reciklažnom centru temeljem ugovora o obradi glomaznog otpada koji je CE-ZA-R d.o.o., temeljem javnog  natječaja kao najpovoljniji ponuditelj, sklopio sa Zagrebačkim holdingom u svibnju 2015., dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru. Riječ je o otpadu sakupljenom čišćenjem divljeg odlagališta na Savici.

Gori otpadni namještaj i drugi glomazni otpad uz ogradu otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.
Javnost ćemo i dalje izvještavati o svim relevantnim činjenicama, zaključili su u priooćenju.

Ključne riječi

Komentara 49

PR
prajdali100
22:54 09.06.2018.

Tko zapali mladu borovu šumu kod Splita ? Dojava o požaru u 22, 10 sati !!!!!!!! Tko pali ? Bogami, rano su počeli . U medijima samo štura informacija i ništa više a stvar je već sada zabrinjavajuća.Neke budale pale i kod Dubrovnika.

DU
Deleted user
21:19 09.06.2018.

cios gori cesce od pola rostilja u Hrvatskoj

VI
Vito
06:41 10.06.2018.

djakputnik: __ Da, institucije rade svoj posao - naređeno im je da ne smiju pronaći piromana i da moraju "iz šešira" izvući jedano od odgovora - "neispravneinstalacije" ili "spontano zapaljenje zbog vručine"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije