Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije ugodan prizor

Pogledajte kako je narasla Sava u Zagrebu! Evo kada bi ponovno trebalo kišiti...

Visoki vodostaj Save kod Zagreba
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/10
11.12.2022.
u 09:54

Prema podacima s mrežne stranice koja prati vodostaje, Sava je u glavnom gradu svoj vrhunac oborina za ovaj tjedan doživjela jutros u 7 sati kada je vodostaj dosegnuo 275 centimetara

Drugi vikend prosinca protekao je u znaku oblačnog i kišnog vremena zbog čega je u Zagrebu značajno porastao vodostaj Save, kao i u drugim gradovima Hrvatske uz tu rijeku.

Visoki vodostaj Save kod Zagreba
1/10

Prema podacima s mrežne stranice koja prati vodostaje, Sava je u glavnom gradu svoj vrhunac oborina za ovaj tjedan doživjela jutros u 7 sati kada je vodostaj dosegnuo 275 centimetara, što označava pripremno stanje. Trenutno je vodostaju u padu pa tako prema zadnjem zabilježenom mjerenju, onom u 9 sati, iznosi 270 centimetara. 

Dobra vijest je da bi, prema javljanju Državnog hidrometeorološkog zavoda, kiša trebala padati još danas i to samo povremeno. Vrijeme će biti pretežito oblačno, mjestimice uz slabu susnježici, dok će u gorju biti i snijega, uglavnom poslijepodne i navečer. Jače oborine padat će tek u drugoj polovici idućeg tjedna stoga vodostaj ne bi trebao dodatno rasti u idućih nekoliko dana.

 

>>VIDEO: Kupa je u rujnu dosegla nevjerojatnih 720 centimetara vodostaja! 

Komentara 1

MS
MS1
11:13 12.12.2022.

Samo za info - u SLO napravljene su 2 brane na Savi (hidrocentrale); od Sevnice do prije Brezica (cca 10-15 km). Tako da je vodostaj u ZG dijelom rezultat kakva akumulacija vode im je tamo potrebna => ak je prevec vode - puste ju dalje i obrnuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije