Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hommage Zagrebu

Pogledajte kako izgleda narukvica koja je postala simbol borbe protiv potresa

Foto: Mojati
1/2
30.04.2020.
u 11:21

Tornjevi narukvice su zarezani, stoga ih možete neometano nositi ili pak simbolično otkinuti pa nositi kao amajliju koja asocira na snagu, zajedništvo i nesebičnost – objašnjavaju kreativne dizajnerice koje se kriju iza brenda "Mojati"

Ni za nju potres nije imao milosti, ali dvije domaće dizajnerice koje se kriju iza brenda "Mojati", na sebi svojstven način pronašle su način da ponovno ožive devastiranu ljepoticu iz centra grada – zagrebačku katedralu. Jedan od najvažnijih i najupečatljivijih simbola Zagreba, Jelka Margarita Bogdanić i Ira Pećarević u izvornom, potresom netaknutom obliku ovjekovječile su u obliku jednostavne, ali simbolične i upečatljive narukvice.


 

– Neka nam ovo svima bude podsjetnik da se trebamo uzdići i rasti, zajedno s tornjevima naše katedrale. "Mojati" nije samo suvenir, nego ljubav koja će se nasljeđivati generacijama – poručuju Jelka Margarita i Ira, inače studentice arhitekture i prava koje ovom narukvicom žele stvoriti proizvod "koji će biti hommage Zagrebu i zagrebačkom društvu te svima onima koji su toga jutra bili pogođeni potresom, ali čija ujedinjenost nikada nije bila jača".

– Tornjevi narukvice su zarezani, stoga ih možete neometano nositi ili pak simbolično otkinuti pa nositi kao amajliju koja asocira na snagu, zajedništvo i nesebičnost – objašnjavaju kreativne dizajnerice koje već nekoliko godina inspiraciju za nakit prolaze u omiljenom im Zagrebu i tamošnjim aktualnim događanjima.

Foto: Mojati

Inače, narukvica dolazi u tri varijante – zlatnoj, srebrnoj ili prozirnoj, a Jelka Margarita i Ira kreativno su pristupile i samom pakiranju.

– Unutar dvaju papira, koja su na rubovima zašivena, nalazi se brižno čuvana narukvica. Da biste došli do nje, potrudite se i rastrgajte šavove kako biste je oslobodili i udahnuli joj novi život. Ovime "Mojati" potiče svijest o simboličnosti i ljepoti koju svaka narukvica nosi. Nakon što je narukvica izvađena, udahnite život i samom pakiranju, budući da se na stražnjoj strani nalazi ilustracija katedrale koju možete sačuvati za sebe ili darovati nekome tko čuva posebno mjesta u vašem srcu – zaključuju originalne dizajnerice suvenirskog nakita u čijoj ponudi možete pronaći i ostale simbole metropole poput licitarskog srca.

Ključne riječi

Komentara 2

GA
Gasterbajter
09:40 01.05.2020.

Divna narukvica i samo neka bude sloge i kreativnoscu u hrvatskom narodu u ovakva vremena.... pozdrav iz Stuttgarta

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:22 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije