Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATOLOMIJE

Pod ledom proveo više od deset minuta

01.02.2004.
u 00:00

Brojni slučajni prolaznici divili su se hrabrosti ronioca

Jaka hladnoća nije spriječila tridesetdvogodišnjeg Krunu Zubčića da kroz rupu u desetak centimetara debelom ledu zaroni u jarunsko jezero.

Iako je temperatura vode bila tek neznatno iznad nule, instruktor iz ronilačkog kluba ARC Hidra proveo je pod ledom više od deset minuta. K. Zubčić se bavi podvodnom arheologijom, a ovakve pothvate, prije svega, shvaća dobrom zabavom.

- Ovo radim već nekoliko godina pa je to postala tradicija. Pod led sam prvi put zaronio na svoj rođendan. Htio sam rođendan proslaviti na neki poseban način pa mi se ovo učinilo savršenom idejom. Moram priznati da je prvi put osjećaj bio neobičan, ali brzo sam se naviknuo. Roniti pod ledom je zaista veliki užitak. Snimio sam i nekoliko fotografija koje će mi biti dragocjena uspomena - rekao je Kruno Zubčić.

Pothvat iskusnog ronioca privukao je brojne šetače koji su subotnje poslijepodne odlučili provesti na Jarunu.

- Pa, stvarno mi nije jasno kako može toliko vremena izdržati u tako hladnoj vodi. Nema šanse da bih ja skupio hrabrost za nešto takvo - bio je najčešći komentar okupljenih Zagrepčana koji su znatiželjnim pogledima čekali trenutak kada će ronilac isplivati na površinu.

Nakon više od deset minuta čekanja, okupljeni su pljeskom pozdravili njegov izlazak iz vode.

- Znam da ljude ovo zabavlja, ali upozoravam ih da je za ovakvu vrstu ronjenja potrebno iskustvo. Član sam ronilačkog kluba 16 godina, tako da niti u ovako opasnom ronjenju nisam imao poteškoća - rekao je Kruno Zubčić.

Zvonimir DUIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije