Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 paketa vrećica

Počinje besplatna podjela ZG vrećica za dio građana, donosimo detalje

Zagreb: Od danas su na prodajnim mjestima dostupne nove vrećice za razvrstavanje otpada
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
14.03.2023.
u 11:17

Građani iz navedenih mjesnih odbora i naselja će moći preuzeti 100 besplatnih vrećica (4 x 20 L / tjedno za svako kućanstvo, odnosno 10 paketa s po 10 vrećica za miješani komunalni otpad) na 3 lokacije od 8 do 13 sati:

Za kućanstva s područja mjesnih odbora Hrelić, Jakuševec i Mičevec, u subotu i nedjelju 18. i 19.3.2023, dijele se besplatne ZG vrećice za razdoblje od sljedećih 6 mjeseci, slijedom Zaključak o preuzimanju obveze plaćanja cijene javne usluge prikupljanja komunalnog otpada za korisnike usluge s područja Mjesnog odbora Jakuševec i Hrelić, te naselja Mičevec.

Korisnici s područja Hrelića i Jakuševca vrećice mogu preuzeti za svoje kućanstvo temeljem predočenog računa Zagrebačkog holdinga/Čistoće i osobne iskaznice. Korisnici s područja Mičevec vrećice mogu preuzeti za svoje kućanstvo/kućni broj uz predočenje osobne iskaznice.

Vrećice će biti moguće i naknadno preuzeti u poslovnici Zagrebačkog Holdinga na adresi Ulica grada Vukovara 41 od ponedjeljka 20.3.2023..

Popis adresa u MO Hrelić koje ostvaruju pravo na besplatne vrećice nalazi se ovdje.

Popis adresa u MO Jakuševec koje ostvaruju pravo na besplatne vrećice nalazi se ovdje.

Građani iz navedenih mjesnih odbora i naselja će moći preuzeti 100 besplatnih vrećica (4 x 20 L / tjedno za svako kućanstvo, odnosno 10 paketa s po 10 vrećica za miješani komunalni otpad) na 3 lokacije od 8 do 13 sati:

Subota i nedjelja, 18. i 19.3.2023., 8-13 sati

Lokacija podjele: MO Jakuševec

Za korisnike s područja MO Hrelić i MO Jakuševec, dok korisnici s adrese Karla Metikoša mogu vrećice preuzeti u nedjelju (pogledati posljednji termin).

15.09.2022., Zagreb - Novi sustav odvoza otpada u Zagrebu s radom krece 1. listopada. Od danas su na prodajnim mjestima dostupne nove ZG vrecice. Izradjene su od recikliranog materijala i dolaze u velicinama od 10, 20 i 40 litara koje ce gradjani o svom trosku nabavljati u trgovackim centrima po cijeni od 20, 40, 80 kuna za deset komada, odnosno po 2,4 i 8 kn po jednoj vrecici. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Subota, 18.3.2023., 8-13 sati

Lokacija: NK Klas, Mičevec

Za korisnike s područja Mičevec

Nedjelja, 19.3.2022., 8-13 sati

Lokacija: Karla Metikoša 2, sjeverna strana zgrade uz Hrvatsku lutriju

Isključivo za korisnike s adrese Karla Metikoša.

>> VIDEO: Plenković i Piletić u 'gentelmenskoj borbi' za govornicu: Jedan drugom je nude

Ključne riječi

Komentara 3

MA
markozg5
09:28 16.03.2023.

Nedavno propala banaka u SAD-u je proglašena prvom 'woke' bankom - naime odbor banke je u proteklih par godina ispunio idealan zamišljeni omjer zaposlenih žena, lgbt+, crnaca i zelenih aktivista. Glavni osumnjičeni prije bankarskog angažmana su bili istaknuti aktivisti i članovi mnogih nevladinih udruga. Uglavnom, i Zagreb je premrežen aktivistima koji uništavaju Zagreb. Sve, ali doslovnmo sve je u gorem stanju nego prije, Holding je zaduženiji, administracija neefikasnija, komunalije su skuplje, grad demografski propada jer nikada manje djece nije bilo rođeno kao 2022., grad je prljav i izgrafitiran, a mediji šute i šute dok Zagreb ide u provaliju pod Tomaševićom.

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
10:18 15.03.2023.

Cijeli svijet se raznim zakonskim zabranama i edukacijama bori protiv proizvodnje i upotrebe plastike koja je prepoznata kao jedna od najvećih opasnosti za opstanak vrsta na našem planetu, jedino naš ''zeleni'' gradonačelnik sa svojom ekipom uvodi obveznu kupnju nerazgradivih plastičnih ZG vrećica i hvali se kako su zagrepćani do sada kupili preko 16 milijuna tih nametnutih vrećica. Neprocjenjivo.

LA
lajh1985
13:15 14.03.2023.

Digne cijenu odvoza smeca i onda kaze da besplatno dijeli...Dobar je ovaj Toma zajebant:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije