Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga iz Resnika traži obustavu projekta:

Privremeno skladište šute zapravo je trajno odlagalište

Zagreb: Vatrogasci gase požar na ilegalnom odlagalištu otpada kod CUPOVZ-a
Luka Stanzl/PIXSELL
07.03.2023.
u 19:49

Dokumentacija, upozoravaju, predviđa gradnju niza objekata s upravnom zgradom i dvije drobilice

Građevinski otpad u Resniku neće biti skladišten privremeno, što se može iščitati iz projektne dokumentacije kojom se ondje predviđa graditi niz objekata trajnog karaktera s upravnom zgradom, dvije otvorene drobilice, separatorom, obradom i skladištenjem te još jednim novim odlagalištem građevinskog otpada, upozoravaju iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik. Lokacija je, dodaju, odabrana ad hoc i nezakonito, na gusto naseljenom području zagrebačkog vodonosnika, bez potrebnih procedura i bez prethodno provedenih studija.

"Umjesto gradnje vodoopskrbne i kanalizacijske infrastrukture, Grad Zagreb realizira daljnju gradnju još jednog Jakuševca u Resniku, sada i novog, opasnog, skupog i nepotrebnog smetlišta", pišu u priopćenju u povodu roka za podnošenje ponuda za realizaciju projekta koji je istekao u ponedjeljak. Vrijednost projekta je 1,7 milijuna eura.

U blizini odlagališta, ističu, više od 30 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava proizvodi hranu, a na lokaciju će se odlagati tisuće tona građevinskog otpada posebne kategorije, što je suprotno i EU regulativi.

"Postupanje Grada je štetno i nedopustivo, a ovakav način 'gospodarenja otpadom' nije ni financijski opravdan i povećava troškove gradnje na račun sredstava građana", poručuju iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik, koja traži poništenje natječaja i prekid realizacije projekta. 

Komentara 1

SA
sasha68
17:33 09.03.2023.

nekad je tetejac stajao sa vama, a sad nastavlja di je mb stao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije