Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERTALENT 65+

Pobjednički valcer para čija se ljubav razbuktala na 20. godišnjicu mature

Zagreb: U Staračkom domu Maksimir održan Supertalent
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/13
24.10.2019.
u 17:30

Reperici Nadici Vinšek pripalo je drugo mjesto, stand-up komičarka Mirjana Žerjav bila je treća, a Katarina i Ivan Balaško pobijedili su na Supertalentu 65+. U žiriju su bile novinarke Maja Sever i Ana Malbaša, Boris Jokić i komičar Aleks Curać Šarić

Čim su Ivan i Katarina Balaško stali na podij i počeli svoj valcer, publika je oduševljeno zapljeskala. Performans i koreografija, složio se i stručni žiri, bili su izvrsni, a činjenica da su svoju točku izvodili baš na pjesmu “Perfect” svima omiljenog Eda Sheerana, dodatno je pojačala dojam. Nije, stoga, nikome bilo neobično kada su čuli da su baš oni bili vrijedni glavne nagrade.

Obožavateljica Ede Maajke

Zvuči kao svaki talent show koji gledamo na malim ekranima, no razlika je u tome što su natjecatelji ovaj put bili umirovljenici stariji od 65, a sve se, umjesto na velikoj pozornici, odigralo u blagovaonici Doma za starije osobe Maksimir na Ravnicama. Natjecatelji “Supertalenta 65+” bili su stanovnici tog i 14 drugih domova iz Zagreba i Hrvatske, a jedino ograničenje u sudjelovanju bila je dob. Kojim će talentom impresionirati suce, bilo je na kandidatima pa je tako Vladimir Rado sve oduševio svojom “a capella” izvedbom pjesme “Skitnica” Jasne Zlokić tijekom koje su mu se mnogi pridružili u pjevanju. Milka Mateković i Marija Valent odglumile su kako izgleda život na selu, a Marija Sošić iz Rovinja izvela je skeč “Baka i unuk” u kojem je glumila i baku i unuka.

Verica Kagnler veselu je atmosferu pojačala pričajući viceve, a Mirjana Žerjav izvela je stand-up točku i osvojila treće mjesto. Drugo je pripalo Nadici Vinšek iz Siska koja je odlučila – repati .

Zagreb: U Staračkom domu Maksimir održan Supertalent
1/14

– Kad bi zarepali ja i Edo Maajka, bila bi to izvrsna bajka – stihovi su kojima je 77-godišnja “baka reperica” dobro nasmijala sve gledatelje. Premca, međutim, nije bilo plesačima valcera koji su, osim svojom elegancijom i umijećem, oduševili i svojom ljubavnom pričom.

– U braku smo više od 40 godina, ali ne bismo bili zajedno da se nismo ponovno našli na 20. obljetnici mature – objašnjava 81-godišnja Katarina Balaško. Ona i suprug, naime, poznaju se još od osnovne škole, zajedno su bili i u srednjoj, ali nikad nisu bili neki veliki prijatelji.

– Onda smo se vidjeli na godišnjici mature i mene je osvojila njezina ljepota i elegancija. Bila je to ljubav na prvi pogled, i to s obje strane – prisjeća se 83-godišnji Ivan Balaško. A što se tiče jučerašnje točke, supružnici su nam priznali da se za nju nisu nimalo pripremali.

– Oboje se jako volimo kretati, a plešemo iz hobija godinama. Ovo nam je palo sasvim prirodno, ali drago nam je da smo pobijedili – kaže K. Balaško.

Fešta do 22 sata

Supertalentom 65+ obilježila se ovogodišnja “Jesenska svečanost”, najvažniji događaj za umirovljenike u maksimirskom domu. Svake godine, objašnjava njegova ravnateljica Jasminka Dlesk-Božić, priprema se neki drugi oblik zabave koja je uvijek natjecateljskog karaktera.

– Lani smo, na primjer, birali Miss 80+, a prijašnjih godina “najprabakicu”, najboljeg stand-up komičara, kravatu... – kaže J. Dlesk-Božić. Na kraju svakog natjecanja neizostavna je dobra fešta.

– Ovaj put “lumpali” amo negdje do 22 sata, što je za nas isto kao da smo slavili do pet ujutro – kaže ravnateljica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije