Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKA SKUPŠTINA

ZET diže kredit od 450 milijuna kako bi se mogla završiti žičara

žičara
Foto: Grad Zagreb
1/3
24.10.2019.
u 10:00

– Pri usvajanju proračuna prošle godine planiralo se 29 milijuna kuna za žičaru, a samo u prvih šest mjeseci potrošeno je četiri puta više - naveo je HNS zastupnik Tomislav Stojak

Dobit ćete sudski poziv – s istim odgovorom gradonačelnika Milana Bandića s govornice su jučer na skupštinskom aktualcu sišli Renato Petek iz Naprijed, Hrvatska te Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš.

Prvi je čelnog čovjeka metropole pitao bi li u portfelj Grada donirao jedan od svoja četiri stana jer je u spisima iz procesa koji se protiv njega vode vidio da ih ima baš toliko, dok je drugog zastupnika zanimalo je li namješten natječaj između Čistoće i Gradatina, kako se to da iščitati iz dijelova transkripta razgovora koje tajno snimio USKOK između bivšeg direktora Holdingove podružnice Miljenka Benka i vlasnika Gradatina Tomislava Jukića.

Gradonačelniku se ta pitanja nimalo nisu svidjela pa je najprije zatražio “zaštitu dostojanstva” od predsjednika Skupštine, HDZ-ova Drage Prgometa, a onda Peteku i Tomaševiću najavio da će im se javiti njegov odvjetnički tim. A najavio je i dolazak Generalnog urbanističkog plana (GUP) na sjednicu u studenome, obrazloživši to činjenicom “da je riječ o kapitalnom projektu s kojim ne treba žuriti”.

– Ovaj tjedan poslat ćemo dokument Ministarstvu graditeljstva koje se još mora očitovati – kazao je Bandić, dok je Prgomet rekao kako će se HDZ o tome hoće li GUP prihvatiti ili neće očitovati kad ga vide. Ili, kažu skupštinari, kad prođe državni proračun jer su upravo te dvije stvari, odnosno njihovo izglasavanje, vrlo usko povezani. Ono što se jučer, međutim, kristalno razjasnilo jest da će se ZET zadužiti 450 milijuna kuna kako bi se mogla završiti sljemenska žičara.

– Pri usvajanju proračuna prošle godine planiralo se 29 milijuna kuna za žičaru, a samo u prvih šest mjeseci potrošeno je četiri puta više. Mogli smo dobiti žičaru do Bistre za ovu cijenu. Sredstva su se trebala povući iz EU, a na kraju će svih 560 milijuna kuna za žičaru ići iz džepa Zagrepčana – rekao je HNS-ov Tomislav Stojak.

VIDEO: Milan Bandić započeo radove na sljemenskoj žičari

Komentara 13

BR
brnkob
10:47 24.10.2019.

Potres,poplava,pozar,kuga I kolera istovremeno ne bi napravilo stete kao ovaj bosanac.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:40 24.10.2019.

He he, ZET kao dokazano "profitabilna" tvrtka, dignut će kredit sa 10% kamata, koji će vračati zagrepčani. He he, pametnom strategijom najpametnijeg čovjeka na svijetu, zagrebačkog gradonačelnika, tako čemo imati dva gubitaša. I ZET i Žičaru. Ali zagrepčani, koje ništa nije briga imaju logiku: Fata je Fata, ali dvaput je dvaput. Nazdravlje.

DO
dopizdilomi
12:18 24.10.2019.

Tak se dela. Moj glas za Milana.... nikada pa ni sa groblja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije