Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Pitamo vas: Sviđa li vam se više ovogodišnji ili prijašnji Adventi?

Nakon otprilike polovice adventskog vremena u Zagrebu pitamo vas sviđa li vam se više kako advent izgleda ove, 2021. godine ili kako je izgledao prijašnjih godina (2019., 2018...)
12. prosinca 2021. u 19:00 8 komentara 4474 prikaza
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

I ove godine održava se popularni Advent u Zagrebu iako malo izmijenjen. Nema Ledenog parka na Tomislavcu, a nema ni ugostiteljskih kućica na Zrinjevcu.

Zagreb: Umjesto popularnog klizališta na Tomislavcu stoje samo siluete postavljene na travnjaku | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL 02.12.2021., Zagreb - Od nekada vrlo popularnog adventskog klizalista na Tomislavovu trgu zagrepcanima su ove godine ostale samo na travi poslozene siluete.

Višestruko nagrađivani Advent Zagreb počeo je  27. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima do 7. siječnja.

Uz tradicionalne hrvatske igračke koje su motiv ovogodišnjeg Adventa, poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbena događanja koja će nas, poručuju iz TZGZ-a, na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Advent u Zagrebu privukao velik broj posjetitelja u centar grada | Autor : Zoe Sarlija/PIXSELL Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL 11.12.2021., Zagreb - Advent u Zagrebu privukao velik broj posjetitelja u centar grada.

U programu je najavljeno 129 koncerata. I dok je na nekim lokacijama Advent skromniji, nego prijašnjih godina, druge lokacije poput Fuliranja kod Esplanade i Advent u dvorištu ALU postale su hit.

 | Autor : Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL 07.12.2021., Hotel Esplanade, Zagreb - Testiranje adventske ponude na Fuliranju.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ne računamo li pandemijsku 2020., prethodni Adventi brojali su puno više kućica oko čega se i dalje vuku financijski repovi i afere, ali s druge strane taj i takav Advent tri je godine za redom (koliko je i maksimalno) proglašavan za najbolji Advent u Europi.

Zagreb: Orašar u Ledenom kraljevstvu otvorio Ledeni park na Zrinjevcu | Autor : Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL 30.11.2019., Zagreb - Advent u Zagrebu 2019. Otvorenje Ledenog parka na Tomislavovom trgu uz predstavu Orasar u Ledenom kraljevstvu u izvedbi klizackog kluba Pahuljice. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon otprilike polovice adventskog vremena u Zagrebu pitamo vas sviđa li vam se više kako advent izgleda ove, 2021. godine ili kako je izgledao prijašnjih godina (2019., 2018...)

Sviđa li vam se više ovakav Advent ili kakav je bio prije?

  • Više mi se sviđa ovaj sada (2021.) 20,93%
  • Više mi se sviđa kakav je bio prije (2019., 2018.,...) 79,07%

Svoj stav možete obrazložiti i u komentarima.

FULIRANJE Isprobali smo ponudu na najtraženijoj adventskoj lokaciji: 'Ova debrecinka je kao trenutak kad Pepeljuga sretne vilu pa zablista' NA FACEBOOKU Renato Petek komentirao ponudu na zagrebačkom Adventu, slažete li se? Zagreb: Startao Zagreb Advent Run 2021 VELIKA FOTOGALERIJA VIDEO Više od 2000 kostimiranih sudionika na Zagreb Advent Runu trčalo za žene oboljele od raka
Uplift.hr
ZLATA VRIJEDNI
Znate li tko su bili mentori Marku Zuckerbergu i Bill Gatesu?
Artupunktura
Revitalizacija metropole kroz spoj kulture i turizma
Zagreb se danas transformira u umjetničku galeriju na otvorenom