Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FULIRANJE

Isprobali smo ponudu na najtraženijoj adventskoj lokaciji: 'Ova debrecinka je kao trenutak kad Pepeljuga sretne vilu pa zablista'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/22
11.12.2021.
u 17:54

Testirali smo hranu na Fuliranju, koje je potvrdilo titulu glavne gastromeke Adventa,a uz fantastične krokete i tacose koji su prava gozba, nudi i ultraukusne kobasice.

Govori se da s terase Esplanade, gdje se tijekom ovogodišnjeg Adventa održava Fuliranje, ljudi odlaze sretni i punih trbuha, stoga smo odlučili testiranjem hrane i pića u ponudi provjeriti opravdava li Esplanade status glavne gastromeke te blagdanske manifestacije. U kušačkome su timu, uz autoricu ovih redaka, bile novinarke Hana Ivković Šimičić i Mia Mitrović te snimatelj Kruno Galjar, a iako smo očekivali da će nam na stol stići i neko jelo koje ne bismo zdušno preporučili, to se jednostavno nije dogodilo.

>> Pogledjate: Isprobali smo ponudu na Fuliranju!

Steak bi mogao biti i gol

Testiranje je otvorio Ebi Bun koji se za 60 kuna može kušati u kućici Izakaya. I najpopularnija je delicija na njezinu jelovniku, kaže chef Boris Seili, a sastoji se od paniranih kozica u pecivu uz umak i mladi luk.

– Ugodno sam iznenađen što se nešto takvo može vidjeti na Adventu. Jako ukusan zalogaj, čista petica – ocijenio je Kruno, a ostala ekipa zaključila je da je velik plus to što se osjeti i malo ljutine.

Kuharsko-slastičarski tim domaćina, hotela Esplanade, pod vodstvom chefice Ane Grgić Tomić, u našem je gastropohodu bio zastupljen s četiri jela koja se, ističu, moraju probati. Riječ je o fantastičnim kroketima punjenima paškim sirom i pršutom, sendviču s junećim obrazi(na)ma, quiche lorraineu i poznatim zapečenim zagorskim štruklima sa sirom spravljenim po 70 godina staroj recepturi. I iskreno, ne znamo što nam je bilo bolje.

07.12.2021., Hotel Esplanade, Zagreb - Testiranje adventske ponude na Fuliranju.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

– Budući da u ekipi imamo dvije Zagorke, dosta smo kritično pristupili štruklima. Mislim da je najveći kompliment ustvrditi da su nas, blago rečeno, oduševili. Sočni, mekani, kremasti, savršeno izbalansirana slanoća i slatkoća – recenzirala je Mia. Očarali su je i "kroketi iz snova" koji se nude za 35 kuna, a njoj su i najbolje jelo na ovogodišnjem Adventu. Hani je pak prhko tijesto bilo omiljeni dio quichea, a Kruno je sendvič okarakterizirao kao "adventski zalogaj za ozbiljne gurmane". Nismo preskočili ni tortilju sa šipkom koja se poslužuje u Good Foodu. Osvježavajuća je to i zasitna kombinacija koja stoji 45 kuna, a iako pomalo podsjeća na pitu od jabuka, nije riječ o desertu već o hrskavoj štrudli s kiselim zeljem, komadićima špeka i svježim sirom.

Nerijetki će na Oleander terasi potražiti i kućicu Tača, a u njoj i steak koji je danima ležao u marinadi, pa smo ga, naravno, i mi kušali. Bred Club pecivo u koje su "ušuškali" meso jako je ukusno, ali steak je toliko dobar da su ga mogli i "golog" poslužiti, a opet bi to bila jedna od najboljih stvari koje se nude na Adventu, glasio je zaključak. Zadovoljni smo bili i delicijama iz kuhinje El Tora, gdje smo probali asada beef taco i božićnu kobasicu od svinjetine.

– Taco je prava gozba, izvrsna domaća tortilja i govedina u meksičkom štihu. A i kobasicu su podigli na višu razinu. Palac gore – komentirala je Hana.

Poznat i kao sudionik Masterchefa, kuhar Vanja Agić prezentirao nam je dva jela iz ponude Instituta za kobasice by Mate Janković, gdje cijene iznose oko 40 kuna. I budući da u kušačkome timu nema velikih ljubitelja kobasica, nismo očekivali puno, no razbili su nam predrasude o tipičnoj adventskoj hrani.

– Prva kobasica je jako dobra, sir u njoj je sve podigao. A druga, debrecinka, podsjetila me na trenutak kad je Pepeljuga srela dobru vilu i zablistala u novom ruhu. Janković je ovoj kobasici dao sasvim novu dimenziju – oduševila se Mia.

Burger koji vrijedi svaku kunu

Posljednji je na test pak stigao burger s tartufima, u kojemu je mekana, slabo pečena pljeskavica od junetine s hrvatskih pašnjaka. Stoji 59 kuna i nudi se u Chef's Burgersu, čija jela potpisuje Ivan Pažanin.

Vrijedi svaku kunu. Meni je to najbolje i najsočnije jelo na Adventu – sumirala je Hana.

07.12.2021., Hotel Esplanade, Zagreb - Testiranje adventske ponude na Fuliranju.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Nakon hrane, dakako, valjalo je izvidjeti situaciju i po pitanju tekućih stvari. U kućici Acrobat Champagne & Wine isprobali smo fantastične kuhane džinove kojih ima u slatkastoj, ali i kiselkastoj verziji. Beg's Plant Based Butchery usto nudi sjajan Kaj čaj "začinjen" rakijom od kajsija i sokom od limuna koji će vas zasigurno ugrijati.

07.12.2021., Hotel Esplanade, Zagreb - Testiranje adventske ponude na Fuliranju.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Komentara 1

FO
fouche541
09:20 14.12.2021.

Advent je koma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije