Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li konačno to – to?

Paviljoni spremni, obala Save trebala bi oživjeti 15. lipnja

Aktivnosti na Savi
Foto: Grad Zagreb
1/3
04.06.2019.
u 09:18

Sanja Jerković iz Ureda za strategiju kaže da će se 'kućice' montirati čim to dopusti vrijeme

Točno da čovjek vikne “heureka”, ali onda se sjeti posljednjih godinu dana pa se suzdrži. Barem do 15. lipnja, kad bi svojim očima na tri lokacije uz Savu konačno trebao vidjeti dugonajavljivane tamošnje aktivnosti.

Ovaj tjedan prije četiri

Podsjetimo, montažni paviljoni uz Željeznički most, Most slobode i Zaprudski otok s mnoštvom zabavnih, kulturnih i ugostiteljskih sadržaja trebali su na obalu stići još prošlog ljeta, ali “kućice” tad nitko nije htio izraditi. One su sad, pohvalili su se iz Grada, spremne za postavljanje.

>>Španjolsko-turski arhitekti krenuli u realizaciju projekta Aktivnosti na Savi

– Paviljoni su u potpunosti spremni, samo se čekaju povoljni vremenski uvjeti za montažu – rekla nam je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, pa dodala kako bi Aktivnosti na Savi konačno trebale početi sljedećeg vikenda, odnosno spomenutog 15. lipnja te trajati do 12. rujna. Pomak je to od dva tjedna s obzirom na prvotno planirani termin održavanja manifestacije, ali kako se to poslovično inače kaže, bolje ikad nego nikad.

Raspisani su konačno i natječaji za ugostitelje, kao i za one koji žele pružati sportske, kulturne i druge sadržaje, iako su nam još početkom svibnja iz gradske uprave poručili da će ih raspisati “tijekom ovog tjedna”. Od tog “ovog” su tjedna prošla gotovo četiri, ali poznati su sad konačno uvjeti koje moraju ispunjavati svi koji uz Savu žele neki posao. Oni, međutim, nisu baš posebni, dovoljno je samo imati referentnu listu o sudjelovanju na sličnim manifestacijama, kao i “kvalitetan te originalan program”. Djelomice je to vjerojatno zato što su se i prije raspisivanja ovog natječaja, odnosno javnog poziva, ugostitelji mogli Gradu javiti samoinicijativno ako su baš oni željeli držati, primjerice, kafić na Savi. Sam mjesečni najam montažnog paviljona, poznato je sad, bit će 15 tisuća kuna, a zakupac će, naravno, sam morati podmiriti sve režijske troškove. Za javljanje na javni poziv zainteresirani imaju do početka sljedećeg tjedna, što, u teoriji, znači da bi se u četiri do pet dana trebali potpisati ugovori s onima koji se odaberu, kako bi 15. lipnja Aktivnosti na Savi mogle početi.

Četvorni metar 25 lipa

Zato u javnom pozivu stoji “caka” koja kaže kako je natječaj isključivo za to da potencijalni zakupci iskažu interes, a “Grad Zagreb ima pravo u bilo kojem trenutku bez obrazloženja prekinuti postupak iniciran ovim neobvezujućim javnim pozivom ili izmijeniti uvjete istog, pri čemu nije dužan obrazlagati svoju odluku”.

Svaki od četiri paviljona koji će se postaviti površine je dvjesto četvornih metara, a uz njih bit će igrališta za odbojku, tenis i nogomet na pijesku, ali i pješčanici. Pozvane su zato fizičke i pravne osobe koji bi mogle ponuditi ostale, osim ugostiteljskih sadržaja, a i za njih je definiran cjenik. Za održavanje sajmova i izložbi te priredbi četvorni metar plaćat će se 20 lipa, sportska natjecanja, folklorni festivali te priredbe humanitarnog karaktera stajat će 10 lipa po kvadratu, dok će se četvorni metar za sadržaje “ostale namjene” plaćati 25 lipa. Sa samim postavljanjem paviljona, koji će se, u slučaju kiše, micati u roku od 24 sata, počet će se čim se obala Save do kraja osuši, a kad će biti svečano otvorenje, iz Grada kažu da će javiti.

Video: Sava se izlila iz korita na mjestu aktivnosti na Savi

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:44 04.06.2019.

Jedina europska metropola koja "ne živi" na rijeci koja prolazi kroz nju.

Avatar Grunf
Grunf
10:19 04.06.2019.

uskoro otvorenje projekta Zagreb u Savi

ST
stefj
10:13 04.06.2019.

Nedavno je to bio "teren" za vaterpolo i druge slične sportove, a kako je prognoza ovog ljeta puna kiše, moglo bi tako biti još koji puta... Od Zagreba na Savi, što je uključivalo hidroelektrane, zgrade i mostove, završili smo na 4 šatora? Ma bravo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije