Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasno odlučeno

Park na Medveščaku dobio ime u spomen liječnika i humanitarnog djelatnika

Slobodan Lang
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/2
10.06.2019.
u 17:57

Prijedlog zaključka o imenovanju Parka Slobodana Langa gradskim zastupnicima je uputio skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova koji je predložio imenovanje parka na području Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su jednoglasno odlučili da se park omeđen Ksaverskom cestom sa zapadne strane, Mirogojskom cestom s istočne i južne strane i Radićevim šetalištem sa sjeverne strane, imenuje Parkom Slobodana Langa, u spomen na tog hrvatskog liječnika i humanitarnog djelatnika. 

Prijedlog zaključka o imenovanju Parka Slobodana Langa gradskim zastupnicima je uputio skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova koji je predložio imenovanje parka na području Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak.

Inicijativu za uređenje parka na predloženoj lokaciji pokrenule su vodeće javnozdravstvene institucije, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ i Imunološki zavod, a Odboru je dostavila grupa zastupnika Gradske skupštine. 

23. sjednica zagrebačke Gradske skupštine završila je oko 16,30 sati, a predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet za 16,45 sati gradskim zastupnicima zakazao je novu, 24. sjednicu, s jednom točkom dnevnog reda - prijedlogom zaključka gradonačelnika Bandića o sklapanju Sporazuma s Republikom Hrvatskom kojim će urediti međusobne imovinsko - pravne odnose na nekretninama kompleksa Predsjedničkih dvora.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:33 12.06.2019.

Sretna sam da je veliki covjek i lijecnik dobio svoje zasluzeno posthumno priznanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije