Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješavanje imovinskih pitanja

Na proljeće otvaranje park-šume Pantovčak

Foto: Borna Filić/PIXSELL
10.06.2019.
u 11:39

Grad danas preuzima dio zemljišta kompleksa predsjedničkih dvora

Mjesecima su zaposlenici Gradskog ureda za strategijsko planiranje obilazili park-šumu Pantovčak ne bi li se s geodetima utvrdile granice.

A sada je, nakon svih obavljenih mjerenja te formiranja novih čestica, gradonačelnik Milan Bandić odlučio sazvati Gradsku skupštinu, i to u što kraćem roku od posljednje redovne sjednice. Danas će se tako vijećnici okupiti samo s jednom točkom dnevnog reda – urediti imovinsko-pravne odnose Republike Hrvatske i Grada Zagreba vezano uz nekretnine kompleksa Predsjedničkih dvora.

– Sad samo Skupština treba prihvatiti zaključak da će Grad Zagreb preuzeti zemljište park-šume – kaže pročelnica Ureda za strategijsko planiranje Sanja Cvjetko-Jerković. Uredu predsjednice preostat će 250 tisuća metara četvornih, a 700 tisuća kvadrata vraća se na upravljanje Ministarstvu državne imovine, odnosno ugovorom će biti ustupljeno Gradu Zagrebu na 50 godina. Prvo će, kaže S. Cvjetko Jerković, napraviti ogradu, a potom slijedi izrada projekta. Načelna studija sadržaja već je napravljena, a u park-šumi uredit će staze za šetanje, odmorišta u obliku klupica, igrališta za djecu, drvene mostove, fitness vježbalište...

– Kad Skupština prihvati preuzimanje zemljišta, sve bi potom trebalo teći relativno brzo – rekla je Sanja Cvjetko Jerković. Sljedeće proljeće uređenje bi moglo biti gotovo. Stanje divljači, koja na tom prostoru obitava, utvrdili su djelatnici zagrebačkog Zoološkog vrta, kojima predstoji detaljna analiza što će se poduzeti sa životinjama.

– Dio grla ćemo premještati, dio bismo mogli uvesti, nakon analize znat ćemo točno – rekao je ravnatelj ZOO-a Damir Skok.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:23 10.06.2019.

Hoće li tu niknuti urbane vile ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije