Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na proljeće otvaranje park-šume Pantovčak

Grad danas preuzima dio zemljišta kompleksa predsjedničkih dvora
10. lipnja 2019. u 11:39 1 komentara 538 prikaza
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Mjesecima su zaposlenici Gradskog ureda za strategijsko planiranje obilazili park-šumu Pantovčak ne bi li se s geodetima utvrdile granice.

Vera Nikolić Podrinska ŽIVOT NA PANTOVČAKU Barunica je bila stroga, no znala nam je dati najfinije bombone...

A sada je, nakon svih obavljenih mjerenja te formiranja novih čestica, gradonačelnik Milan Bandić odlučio sazvati Gradsku skupštinu, i to u što kraćem roku od posljednje redovne sjednice. Danas će se tako vijećnici okupiti samo s jednom točkom dnevnog reda – urediti imovinsko-pravne odnose Republike Hrvatske i Grada Zagreba vezano uz nekretnine kompleksa Predsjedničkih dvora.

– Sad samo Skupština treba prihvatiti zaključak da će Grad Zagreb preuzeti zemljište park-šume – kaže pročelnica Ureda za strategijsko planiranje Sanja Cvjetko-Jerković. Uredu predsjednice preostat će 250 tisuća metara četvornih, a 700 tisuća kvadrata vraća se na upravljanje Ministarstvu državne imovine, odnosno ugovorom će biti ustupljeno Gradu Zagrebu na 50 godina. Prvo će, kaže S. Cvjetko Jerković, napraviti ogradu, a potom slijedi izrada projekta. Načelna studija sadržaja već je napravljena, a u park-šumi uredit će staze za šetanje, odmorišta u obliku klupica, igrališta za djecu, drvene mostove, fitness vježbalište...

– Kad Skupština prihvati preuzimanje zemljišta, sve bi potom trebalo teći relativno brzo – rekla je Sanja Cvjetko Jerković. Sljedeće proljeće uređenje bi moglo biti gotovo. Stanje divljači, koja na tom prostoru obitava, utvrdili su djelatnici zagrebačkog Zoološkog vrta, kojima predstoji detaljna analiza što će se poduzeti sa životinjama.

– Dio grla ćemo premještati, dio bismo mogli uvesti, nakon analize znat ćemo točno – rekao je ravnatelj ZOO-a Damir Skok.

Pantovčak PROBIJEN ROK Što se dogodilo s obećanjem da će građani dobiti na korištenje velik dio Pantovčaka? Prezentacija Projekta ustupanja šume Pantovčak Gradu Zagrebu Besplatan ulaz Bandić preuzeo Pantovčak, zabranjena šuma bit će šetalište Objedinjuju povijesnu stambenu jezgru i divlju gradnju urbanih vila Gornji grad-Medveščak i Podsljeme: Staro središte ostaje isto, park prirode ulazi u GUP
Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće