Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapruđe

Panika u zagrebačkom kvartu: Naša je ulica na udaru lopova, 'maznuli' su sedam auta

Zagreb: Iz podzemne garaže u ulici Karla Metikoša tijekom godine je ukradeno sedam automobila
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
29.11.2018.
u 15:17

Policajac mi je doslovno rekao da se mogu oprostiti sa svojim autom – prepričava svoje iskustvo Anđelko Filipaj

Bijeli ili srebrni, marke Golf ili Škoda. Takva su vozila navodno savršen “ubod” za kradljivce automobila jer ih je na tržištu najviše i najlakše se kamufliraju u prometnim gužvama, a dobro idu i njihovi dijelovi budući da su na tržištu najtraženiji upravo karoserija i motori tih proizvođača. U samo godinu dana, pak, čak sedam baš takvih auta ukradeno je iz Ulice Karla Metikoša u Zapruđu, od čega su dva “maznuta” u protekla dva tjedna, pa nije čudno da su tamošnji stanovnici u panici.

Operiraju “profesionalci”

Riječ je o novosagrađenoj skupini zgrada izoliranih od ostatka kvarta zbog čega su, kažu u Metikoševoj, laka meta kradljivcima, a nerijetko među sobom zbijaju i šale na račun toga što se ulica nalazi nedaleko od Hrelića, gdje se prodaju rabljena vozila. Auti su iz Metikoševe nestali bez ikakvih znakova provale, ističu stanari, a lopove pritom nitko nikada nije zamijetio.

Najgori od najgorih: Možete li vjerovati da su se ovako parkirali?:

Zagreb: Iz podzemne garaže u ulici Karla Metikoša tijekom godine je ukradeno sedam automobila
1/21

– Nakon svakoga slučaja policija bi izišla na teren, no samo bi rekli da je riječ o profesionalnoj krađi i da su vrlo male šanse da pronađu lopova. Policajac mi je doslovno rekao da se mogu oprostiti sa svojim autom – prepričava svoje iskustvo Anđelko Filipaj, kojemu su usred noći ukrali Golfa 7. U automobile, naime, nije fizički provaljeno, već su “hakirani” posebnim dekoderom koji probija protuprovalni sustav i tako otvara vozilo.

Kamere i patrole

Zbog čestih krađa auta Filipaj i njegovi susjedi priznaju da se više ne osjećaju ugodno sami kročiti ulicom noću pa su zajedno naručili i nadzorne kamere uz pomoć kojih će, nadaju se, stati na kraj i lopovima.

GALERIJA Zbog ovoga su Zagrepčani najviše ludjeli, no pravi kaos tek slijedi

Zagreb: Iz podzemne garaže u ulici Karla Metikoša tijekom godine je ukradeno sedam automobila
1/39

– Jer što ako, primjerice, moramo usred noći s djetetom k doktoru i naiđemo na kradljivca koji obija još jedan auto? – pita se susjed Ivan, kojemu su vozilo ukrali prije dva tjedna. U zagrebačkoj policiji priznaju da je ovako velik broj ukradenih auta u samo jednoj ulici neuobičajen, zbog čega su, kažu, poduzeli i mjere, a stanari potvrđuju da su u posljednje vrijeme počeli često patrolirati Metikoševom.

Prema policijskim podacima o krađi automobila na području Zagreba, na Medveščaku su, primjerice, između siječnja i listopada ove godine nestala četiri, a u Dubravi su “maznuta” tri. U istome su razdoblju na području Novog Zagreba, u koji spada Zapruđe, ukradena 24 automobila.

Pogledajte i video krađe u poslovnici tvrtke Laser u Sesvetama:

Ključne riječi

Komentara 28

LU
luli
15:27 29.11.2018.

Eee kako je to zgodno kad u Nekim zemljama policija patrolira i ima pješačke ophodnje, te na taj način i preventivno djeluje na kriminal, a ne samo postavljat kamere i lasere i kažnjavat što je covjek vozio 63km/h gdje je 50...

LJ
ljutko
17:27 29.11.2018.

Ukradeni auti idu u BiH za djelove. U BiH ima više auto otpada,nego trgovina mješovite robe :)

BA
bazinga
15:49 29.11.2018.

Pošta su u policiji lopovi ,najbolje riješenje su građanske straže pa po lopovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije