Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon naređenja cvjećarima da "smanje izloge"

Ovo više nije Cvjetni, sad je Terasni trg

DKS_56147187 22.11.2016., Zagreb - Cvjetni trg, cvjecari su dobili uredbu od komunalnog redara da ne smiju drzati cvijece na trgu, samo u kucicama.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
23.11.2016.
u 11:30

Cvjećari svoje aranžmane, bukete, adventske vjenčiće i rezane ruže smiju držati samo "u jednom redu" ispred kućice u kojoj prodaju

Najbolje da ga odmah preimenuju u Terasni trg jer jedino će to od njega na kraju ostati – komentirali su prodavači cvijeća na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom, koji od jučer svoje aranžmane, bukete, adventske vjenčiće i rezane ruže smiju držati samo “u jednom redu” ispred kućice u kojoj prodaju.

“Sukladno propisima”

“Jedan red” prostor je koji se nalazi isključivo ispod tende kućice, barem su tako, kažu, cvjećari shvatili komunalne redare koji su im prekjučer rekli da cvijeće više ne smiju slagati po trgu.

– Nismo dobili ništa napismeno, komunalni redari su nas obilazili posljednjih nekoliko dana i jednostavno rekli da se moramo “povući unutar gabarita”. Što to točno znači, ne znamo, kao što ne znamo ni gdje ćemo sad izložiti svoje radove – ogorčeni su prodavači, koji će se, kažu, na odluku žaliti. Jer Cvjetni je trg, govore, poznat upravo po tome da je – cvjetni.

– Ma katastrofa! Sjećam se kao mala, još kad se cvijeće prodavalo na štandovima, ovaj je trg bio jedan od najljepših u gradu. Sve šareno i mirisno, ma divota. A sad što je ostalo, samo stolci i tende kafića – kažu Jelena Mirković i Valentina Bašić, Zagrepčanke koje smo sreli na Cvjetnom trgu, koji će odsad, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, izgledati “sukladno propisima Grada”.

Prijavili konkurenciju?

– Da mi je mama rođena, morala bi maknuti cvijeće. Izlagati se može u skladu s dobivenim rješenjem za kućicu – poručio je Bandić, a cvjećarka Nives Kos objasnila što je mislio. Kako kaže, u rješenju koje su cvjećari dobili stoji kako se cvijeće može izložiti ispod tende kućice.

– Dogodilo se to da su neki cvjećari svoje aranžmane naslagali do pola trga, zbog čega se nije moglo ni normalno proći. I dalje imamo cvijeće ispred kućica, ali više ne zauzimamo polovicu Cvjetnog i to je u redu – rekla je Nives Kos, dok se na Cvjetnom šuškalo kako su “proširene izloge” konkurencije komunalcima prijavili sami cvjećari. 

Komentara 6

OK
okus
11:50 23.11.2016.

Pa birali ste - izvolite,

OS
osica
11:54 23.11.2016.

Cvijeće je ukras, život svakog doma, poslovnog prostora , terase, pa mi nije jasno kako to nagrđuje "terasa trg". Onaj tko ne vidi ljepotu cvijeća, nažalost prolazi mu život kao "sli.....om kraj zdravih očiju." Ako te ne očara cvijet, njegovagova ljepota misris , boja raznolikost a umjesto toga očara te drveni podijum , plastični stolovi i stolice ,,,, nešto si dragocijeno izgubio u životu. Kažu neki "da je politika umjetnost odabira" . Ovdje je po meni ta "umjetnost zakazaal"

KA
kažemja
12:48 23.11.2016.

Ali vi ćete bez obzira na sve opet glasati za Mikija . I opet ćete kukati još 4 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije