Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snašli se

FOTO Ovo nije Dalmacija ili Istra, nego Zagreb: Turisti veliki gradski parking pretvorili u kamp

Zagreb: Parkiraliste kod Paromlina mnogi stranci koriste za kampiranje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
16.08.2023.
u 09:11

Da je turista u Zagrebu više može se vidjeti i prolazeći ulicama metropole koje bi ljetna žega ispraznila, no posljednjih dana u centru češće ćete čuti strani jezik, a na ulicama nerijetko i registarske oznake drugih zemalja.

Gdje je najpovoljnije noćenje u centru Zagreba? Odgovor je, ako imate kamper - na gradskom parkingu Paromlinska. Shvatili su to brojni turisti koji su na proputovanju svratili u metropolu. Naime, noćenje na parkingu koji je deset minuta pješke od glavnoga trga, neće ih stajati 130 eura, niti 13 eura, već 1.3 eura, odnosno tek deset kuna koliko stoji dnevna parkirališna karta.

Ova pojava nije novost. Isti se slučaj dogdađao i ranije, a o tome smo pisali i 2019. Parkirani kamperi. Pored njih veseli turisti bezbrižno odmaraju na ležaljkama, a na postavljenim stolovima piju kavu i upijaju zrake sunca. Prizor je to koji smo zatekli tada, a može ga se vidjeti i danas.

– Plate dnevnu cijenu parkinga od deset kuna, budu tu cijeli dan i drugi dan ista priča. Komunalci ih otjerati ne mogu jer oni su parkiranje platili i ta se priča ponavlja – objasnio nam jedan od susjeda na Trnju. Dodaje kako se ondje najčešće zadržavaju tek dan ili dva pa, smatra, ne isplati im se odlaziti i plaćati skuplje mjesto u kampu. Slična situacija događa se i na Jarunu.

Da je turista u Zagrebu više može se vidjeti i prolazeći ulicama metropole koje bi ljetna žega ispraznila, no posljednjih dana u centru češće ćete čuti strani jezik, a na ulicama nerijetko i registarske oznake drugih zemalja.

– Turistički rezultati u Zagrebu sjajni su ne samo za srpanj već i za prvih sedam mjeseci ukupno. Naime, od siječnja do sada, u našem je gradu ostvareno 25 posto više dolazaka te 17 posto više noćenja u usporedbi s lanjskom godinom. Posebno veseli činjenica da su gosti iz SAD-a prvi po zabilježenim rezultatima, što je efekt i naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, a posebno suradnje s USTOA-om, udruženjem Virtuoso te platformom Smithsonian – istaknula je direktorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld komentirajući podatke o dolascima u srpnju.

VIDEO Zbog Pelješkog mosta, gosti se izmjenjuju kao na traci u Komarni

Ključne riječi

Komentara 26

EZ
ezer
10:54 16.08.2023.

Moramo još nekoliko takvih parkirališta napraviti za 2 € dnevno što bliže centru grada kako bi kamper turisti imali što više parking mjesta. Dobro će doći našim vozačima kojima nedostaje takvih parkirališta tijekom cijele godine.

ED
Ede
11:06 16.08.2023.

Mene zanima opcija gdje u ZG ima uređeno odmorište za turiste koji dolaze kamperima, gdje se mogu parkirati i prenoćiti? Da do tog parkirališta odmah ima veza busom ili tramvajima do grada? Btw. Iza nijednog kampera neće ostati niti najmanje smeća. A svima je drago kad ti u gradu uđu u restoranu, obiđu Dolac, kupe suvenire i ostave novce.

LE
Levanto
10:14 16.08.2023.

Ovako po obali na iljade kampera ltuje bez ikakvog troška. Donesu sve sa sobom a ambalažu ostave nama. U Jugi je milicija ovakvima kupila putovnice i kad plate, mogli su ih dobiti nazad. Pokušajte kampirati u Švic ili Austt..pa će te zapamtiti noć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije