Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTOPISNO PREDAVANJE

Ovaj Varaždinac posjetio je očaravajuću Afriku. Sada i vi možete čuti njegovu priču

pustinja
Ilustracija: DPA/PIXSELL
27.02.2024.
u 09:00

Svim će zainteresiranima Damir Vujnovac prepričati svoje iskustvo i otkriti tajanstvenu ljepotu pustinje Namib, jedinstvene nacionalne parkove te posebne trenutke s divljim životinjama

Nezaboravne dojmove o pješčanim prostranstvima, divljem životu savane i susretima u lokalnim zajednicama uz vrhunske fotografije Namibije, države u južnoj Africi, ispričat će zaljubljenik u avanture i putovanja Damir Vujnovac. Njegovo putpisno predavanje "Namib i ja" na repertoaru je sutra, 27. veljače, u 18 sati u Knjižnici Novi Zagreb.

Svim zainteresiranima Vujnovac će prepričati svoje iskustvo i otkriti tajanstvenu ljepotu pustinje Namib, jedinstvene nacionalne parkove te posebne trenutke s divljim životinjama. Osim toga, na slikovit način svim Zagrepčanima pokušat će približiti kakve su tamo zore, a kakvi sutoni te kako izgledaju goleme dine koje pustinjski vjetrovi neumorno grade.

Damir Vujnovac, inače, putuje rado i često, voli otkrivati nepoznate krajeve, ljude i običaje. U gradovima pronalazi ljude, a u pustinjama sebe. S putovanja najradije donosi fotografije i začine.

VEZANI ČLANCI: 

Voli fotografirati ljude, a veseli ga i kamerom uhvatiti detalje. Osim toga, autor je putopisa iz 2017. godine, "Djeca Sahare" te "Djeca Kurdistana" iz 2020. i "Djeca Jordana" iz 2023. godine.

– Pustolovi kao što je Damir, kao što sam i ja, ne osvajaju. Mi samo promoviramo svetost pustih prostora, pustih od naših osvajanja. Pustimo zato pustinje neka i dalje budu fatamorgana u našim snovima – kazao je Stipe Božić, pustolov, alpinist i svjetski putnik.

VIDEO: Sudar tramvaja u Zagrebu, jedan izletio iz tračnica: 'Koja katastrofa, jedva se mičemo u koloni'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije