Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati zagrepčani

'Ovaj snijeg nije ništa posebno, mi smo kopali i tunele do škole'

miro ungar
Foto: Privatni album
1/11
15.01.2013.
u 18:15

Poznati Zagrepčani pamte da su zime bile puno oštrije, a i snijeg je bio mnogo veći. Promet nije bio toliko gust pa su se sanjkali po cesti

Jučerašnji snijeg nije ni blizu onome kakav pamtim iz djetinjstva, prisjetio se pisac Zvonimir Milčec te dodao kako su tada zime bile puno dulje i hladnije. Sjeća se tzv. zapuha, nanosa snijega visokih do metar i pol kroz koje su kopali tunele na putu do škole, a nije mu bio problem do nje pješačiti kroz silan snijeg od Gornjeg Bukovca kroz Maksimirsku šumu u Harambašićevu ulicu.

– Poslije škole, ulica u kojoj sam odrastao služila nam je kao kilometar i pol dugo sanjkalište. To je bilo moguće jer nije bilo mnogo prometa – kaže Milčec. Živeći u Boškovićevoj, legendarna voditeljica Željka Fattorini nije, kaže, pretjerano doživjela snježne radosti jer je bijela padalina vrlo brzo počišćena ispred kuće.

– Ako bismo bili željni sanjkanja, roditelji su brata i mene vodili prijateljima na Šalatu, u Vranićevu ulicu koja je imala jedan veliki zavoj. No znale su se događati nezgode pa su roditelji bili skeptični prema takvom sanjkanju zbog čega nismo mogli puno uživati u toj rekreaciji – kaže Fattorini. Odrastajući u Šubićevoj ulici, pjevač Miro Ungar i njegova generacija rupe od gradilišta pretvorili su u sanjkalište.

– Ispred zgrade znali smo napraviti i klizalište pa sam znao i padati, no kao pješak uvijek sam bio vješt, a puno sam i skijao – kaže Ungar koji toliko voli snijeg da se za jučerašnje mećave prošetao centrom grada.

>>Pješačila dva sata: Gdje je Bandić da pojede taj snijeg?!

Komentara 12

CA
cavecanem
18:25 15.01.2013.

bravo, konačno jedan normalan napis o snijegu, ja mu se veselim, očistio sam ispred svojega, vozim polako, zakasnio sam na posao i nitko ne prigovara ma baš mi je nekako veselo

VO
vordag
18:29 15.01.2013.

To je živa istina ... i ja se dobro sjećam auta potpuno zatrpanih kao i sada. Nije se nitko zgražao nad time. Danas novinari od svega naprave senzaciju, samo da prodaju još koji primjerak novina, a ljudi su postali bahati i razmaženi. Danas se svaki snijeg u ZG očisti u roku jedan dan. ali ni to nije dovoljno, htjeli bi valjda da se donese zakon da snijeg ne smije padati ili neznam ni je što bi htjeli. Objest.

MO
morituriite
19:31 15.01.2013.

A nadam se da će i nama u Slavoniji pasti pokoja pahulja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije