Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kul platforma o kojoj svi govore

Ova je ekipa smislila G-točku

28.11.2016., Zagreb - Organizacijski tim programa G tocka: Grad u Gavelli, Ivan Jozic, Vladimir Sagadin, Vedrana Bibic, Tomislav Kuzmanic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
30.11.2016.
u 15:00

Pokrenuli su opušten, zabavan, ali kvalitetan program u kojemu u Gavellu dovode po troje umjetnika. A zašto se traži stolac više, možete provjeriti već sutra

Oko 250 ljudi popratilo je rasprave gostiju koje je u foaje kazališta dovela ova četvorka, vođena, baš kao i autori koji im stižu na programe, čistim entuzijazmom i ljubavlju prema kulturi. Oni su aktivistica Vedrana Bibić, pisac Ivan Jozić, urednik i voditelj Vladimir Šagadin te prevoditelj Tomislav Kuzmanić, ekipa koja stoji iza projekta “G-točka: Grad u Gavelli”.

I mi bismo na to htjeli ići

– Željeli smo na mjesečnoj razini napraviti program kakav u gradu trenutačno ne postoji, a na kakav bismo i sami voljeli doći kao posjetitelji. Zabavan, opušten, umjetnički kvalitetan – govori Jozić dok objašnjava zbog čega se na “G-točki” traži stolac više. Tako je bilo na prvoj, kad su ugostili kantautoricu Tamaru Obrovac, nagrađivanoga stripaša Marka Dješku te književnika i kuhara Ivicu Prtenjaču, a vjeruje se da će gužva biti i na sljedećoj.

“Grad u Gavelli” osmišljen je kao gostovanje troje umjetnika koje spaja određena poveznica, između čijih je izlaganja glazbeni intermezzo grupe Porto Morto, i ispao je, kaže Jozić, dobitna kombinacija.

– Član sam uredništva Festivala europske kratke priče, koji je jednom godišnje. Odličan je i zabavan, ali željeli smo da takvo što Zagrepčani mogu doživjeti čitave godine. Također, nismo htjeli klasičnu formu u kojoj dođe jedan autor i prezentira svoju knjigu čitateljima, koji sjede i slušaju – pojašnjava Jozić te dodaje kako na “G-točki” zato spajaju vizualne umjetnike, odnosno animatore, slikare i fotografe s književnicima te glazbenicima.

Kao u dnevnom boravku

Sve, međutim, rade vrlo skladno.

– Na sljedećoj “G-točki” 1. prosinca gosti su nam Darko Rundek, Edo Popović i Irena Jukić Pranjić. A Rundek je, recimo, radio glazbu za Irenin animirani film – objašnjava Jozić način na koji povezuju goste, koji se već i sami javljaju za dolazak u Gavellu. A baš kao i organizatori događanja, ni oni za međusobnu raspravu, a i odgovaranje na pitanja publike, ne traže nikakvu naknadu.

– Iznimno nam je drago što su prepoznali našu ideju i što svi zajedno uživamo. Nema nam ljepšeg nego kad vidimo da se ekipa zadržala ne samo na raspravi već i na svirci Porta Morta, a i ujutro do tri sata, do koliko ih još zabavlja naš kućni DJ – iskren je Jozić, koji dodaje kako je “G-točka” u vrlo kratkom roku Zagrepčanima postala poput svojevrsnog dnevnog boravka u kojem, osim što o kulturi slušaju, u njoj i raspravom te zabavom aktivno sudjeluju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije