Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Zagrebu

Otvoren Muzej realnosti u Tunelu Grič

Otvoren Muzej realnosti u Tunelu Grič
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
01.12.2018.
u 13:00

Postav ovogodišnjeg Muzeja realnosti moguće je razgledati do 11. prosinca, a ulaz je besplatan za sve posjetit

Ono najvrjednije što imamo u životu nije materijalno. To je obitelj, koju čine ljudi koji su uz nas i koji nam pružaju podršku, sigurnost i ljubav, poruka je ovogodišnjeg Muzeja realnosti, koji je danas u sklopu Adventa u Zagrebu otvoren u Tunelu Grič.

Muzej su svečano otvorile Đurđica Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku,  Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te glumica Mirna Medaković Stepinac, koja je ovom prilikom proglašena  UNICEF-ovom ambasadoricom za Hrvatsku.

Otvoren Muzej realnosti u Tunelu Grič
1/9

Instalacije Upali svjetlo, Album beskonačne obitelji i 554 ručno rađenih lutaka koje u rukavcu tunela Grič predstavljaju djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj koja će ove blagdane provesti čekajući obitelj, neki su od eksponata koji posjetiteljima otvaraju vrata u obiteljske stvarnosti u kojima žive djeca iz cijeloga svijeta. Prolaskom kroz interaktivnu instalaciju „Upalite svjetlo za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi“, koja se sastoji od osvjetljenih prozora koji simboliziraju prozore dječje sobe u obiteljskom domu, posjetitelji će imati priliku „upaliti svjetlo u tunelu“ te jednokratnim doniranjem sredstava podržati UNICEF-ovu kampanju „Svako dijete treba obitelj“ te tako pomoći osigurati udomiteljsku skrb djeci koja čekaju na svoj dom. Šetnja kroz najveći obiteljski album na svijetu, dugačak 45 metara, otkrit će neobične obiteljske priče iz Hrvatske i svih kutaka svijeta te između ostaloga otkriti i što to povezuje obitelji iz Slavonije i Bangladeša.

Postav ovogodišnjeg Muzeja realnosti moguće je razgledati do 11. prosinca, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Tunelom Grič danas se može prošetati od 12 do 22 sata, dok su preostalim danima vrata tunela otvorena od 9 do 22 sata.

>> Radnici Zrinjevca pripremanju Adventski vijenac oko Manduševca

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije