Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKANDAL: PROPALA SVEČANOST ZA 28.12.

Otvaranje zagrebačke Arene tek za početak SP-a

01.12.2008.
u 22:29

Organizacija Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj ne može proći bez skandala.

Radovi do 15. prosinca
Nakon prepucavanja Hrvatskog rukometnog savez, Ingre i Grada Zagreba je li dvorana za zagrijavanje u sklopu zagrebačke Arene pravih dimenzija i sukoba HRS-a i gradova u kojima se održava prvenstvo zbog novca koji taj savez traži za organizaciju sportskog događaja, na pomolu je nova nezgodna situacija. Naime, službeno otvaranje Arene Zagreb, koju na zagrebačkom Laništu gradi Ingra, odgođeno je za gotovo mjesec dana. Premda će gradnja te višenamjenske dvorane biti gotova 15. prosinca, barem tako tvrde u Ingri i u Gradu Zagrebu, dvorana neće službeno biti otvorena 28. prosinca, kao što je bilo planirano, nego 10. ili 17. siječnja, koncertom Prljavog kazališta. I to zato što zagrebački poglavari imaju prebukiran raspored.

– Mislili smo prije službeno otvoriti Arenu, ali pred Božić smo u gužvi. Imamo Božićni koncert u Ciboni, Snježnu kraljicu na Sljemenu... – rekao nam je zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić. Svjetsko rukometno prvenstvo počinje 16. siječnja, utakmicom u Splitu, što znači da će Arena Zagreb biti otvorena ili malo prije početka natjecanja ili dan nakon njega.

Kasno se sjetili
U Zagrebu će se igrati utakmice drugog kruga i završnica toga prvenstva. Prva utakmica drugog kruga u Areni Zagreb odigrat će se 24. siječnja. Dogradonačelnik Ivo Jelušić nije propustio očešati se o Hrvatski rukometni savez, prigovorivši njegovim čelnicima zašto su se mjesec dana prije početka prvenstva sjetili tražiti novac za organizaciju.

– Kad netko na takav način traži financijsku pomoć, meni je to sumnjivo – poručio je Jelušić.



Zagreb će platiti realne troškove

Dogradonačelnik Jelušić kaže da će Grad Zagreb platit samo realne troškove organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva. – To su troškovi prometa, zdravstvenih usluga, odnosno logistika prvenstva – objasnio je Jelušić. Ali Grad Zagreb, nastavio je dogradonačelnik, neće HRS-u dati deset milijuna kuna, koliko savez traži, da bi oni s tim novcem raspolagali kako hoće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije