Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština prihvatila Centar za gospodarenje

Otpad iz Zagrebačke županije odlagat će se u Zagrebu

Nastavak 4. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
30.10.2017.
u 11:18

Godišnje se u smeće baci jedna sljemenska žičara sirovina, istaknuo je Tomislav Tomašević, koji je rekao da se prvo trebao donijeti Plan gospodarenja otpadom, a onda graditi Centar

Otpad s područja grada, ali i Zagrebačke županije skupljat će se u Zagrebu – Centru za gospodarenje otpadom zastupnici u Skupštini dali su danas zeleno svijetlo. Krenut će se, tako, s pripremom projekta prije donošenja Plana gospodarenja otpadom, što je posebno zasmetalo oporbu, koja kaže kako se s Centrom ne treba brzati, ako se posljednjih 15 godina moglo čekati.

- Po postotku odvojenog prikupljanja otpada Zagreb je najzadnji u Europi, a sporazumom o suradnji Zagreba i Županije na pripremi projekta Centra prejudicira se Plan gospodarenja, koji se mora donijeti do 2020., da ne bismo plaćali penale – rekao je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš, pa slikovito objasnio kako se godišnje „jedna sljemenska žičara vrijednih sirovina baci u smeće“. A da je trebalo inzistirati na Planu gospodarenja prije gradnje Centra za otpad smatra i Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a.

- Otpad se u Zagrebu ne rješava od 2000. godine i konačno je vrijeme da Zagrepčani znaju kako će se on zbrinjavati – kaže Taritaš, dok Andrija Mikulić iz HDZ-a objašnjava kako se Centar neće graditi bez nadzora. U projektu sudjelovat će i zastupnici, a mjesečno će im se i dostavljati izvješća o napretku projekta.

- To su garancije koje smo dobili i zato sporazum o pripremi projekta i prihvatili – rekao je Mikulić, pa dodao kako je logično da se Centar nađe na području Zagreba jer, gleda li se otpad grada i Zagrebačke županije, metropola ga proizvodi 79 posto.

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:22 31.10.2017.

Točniji naslov bi bio: ..."Otpad iz Zagrebačke županije odlagat će se u Zagrebačkom holdingu"

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
09:34 02.11.2017.

ja otpad uglavnom odbacujem po noći i uz cestu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije