Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na vrijeme!

Otkriven dan kada biste trebali kupiti božićno drvce da traje sve do kraja blagdana!

Shutterstock
26.11.2023.
u 19:04

Ako više volite prave borove od umjetnih, morate dobro pogoditi vrijeme kad ćete kupiti bor

Većina božićnih drvca izdržat će četiri do šest tjedana ako se o njima pravilno brinete. Pa s obzirom na to da je Božić za mjesec dana, najbolji termin da kupite drvce jest – sljedeći tjedan!

Advent počinje 1. prosinca, a ljudi već tada počinju dekorirati svoje domove. Ako želite da vam bor izgleda lijepo sve do 6. siječnja, do kada bi trebao biti okićen, onda je najbolje kupiti ga u spomenutom terminu ili ovog vikenda – 30. studenog ili 1. prosinca, piše metro.co.uk.

Važno je izabrati zdravo drvce. Birajte one koji stoje u sjeni, nisu izloženi suncu i sasvim su zeleni. Kada dotaknete iglice, one ne bi trebale pasti, a podignete li drvce za vrh i udarite u pod, ne bi trebalo pasti mnogo iglica.

Prvo što trebate učiniti kada donesete bor kući jest odrezati desetak centimetara s dna drveta, jer će tako lakše upiti vodu ako ga držite u vodi. Stručnjaci predlažu da ga držite u vodi, jer su tijekom zime stanovi i kuće poprilično topli zbog grijanja, kuhanja i ostalog, pa bi baš zato i drvce trebalo stajati malo dalje od radijatora

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije