Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešićka noć muzeja

Otajstvo žene Željka Karaule i plakati Muzeja Skurjeni

Foto: Rajko Polić
1/5
30.01.2014.
u 22:26

Moći će se vidjeti i izložba plakata za izložbe održane u Muzeju Matija Skurjeni od kojih su mnogi također umjetnička djela

Izložba zrelog slikara i kipara te pedagoga Željka Karaule od predbožićnog otvorenja ostala je otvorena zbog značajnog odaziva i za ovu prigodu. Otajstvo žene su velika ulja na platnu, koja posebnim postavom i „blindiranjem“ prozora dočaravaju i drugačiji interijer samoga muzeja.

Lepršavost, lelujavost i mekoća pokreta žena - vila, anđela, plesačica, sveopća lakoća i ograničen broj boja rezultat su kao i uvijek „tvrdog“ umjetnikova nepogrješivog profesionalizma. Kako izložba zrači bogatstvom retrospektive, donosi i neke druge Karauline radove.

Moći će se vidjeti i izložba plakata za izložbe održane u Muzeju Matija Skurjeni od kojih su mnogi također umjetnička djela.

>> Uoči Noći muzeja: Monumentalna kravata na pročelju vile Angioline

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije