Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale "Amorove žlice"

Osobe s invaliditetom oduševile vještinama pripreme jela na ručku u Hotelu DoubleTree by Hilton

Zagreb: Prvo nacionalno gastro natjecanje "Amorova Žlica"
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/34
25.10.2021.
u 14:39

Projekt je organizirala Udruga UNUO uz potporu tvrtke Zagreb City Hotels koja upravlja hotelim Hilton te Hrvatske provincije Sv. Jeronima franjevaca Konventualaca, a cilj natjecanja je prikupiti sredstva za stavljanje u pogon velikog šatora u kojemu bi se štićenici udruge mogli nastaviti eduicrati i vježbati svoje ugostiteljske vještine

Za predjelo tuna tartar, wasabi creme fraiche, čips od rižinog papira, za glavno teleća saltimbocca uz pire muškatne buće i umak od kadulje i pečene rajčice, a za desert kolač od tamne čokolade, čokoladni preljev i sladoled od vanilije te kokteli Passion fruit Hugo i Whiskey sour. Sve su to prekrjučer uzvanicima u Oxbo restoranu zagrebačkog hotela Double Tree by Hilton pripremile i servirale vrijedne ruke osoba s invaliditetom u prvom polufinalu gastro natjecanja "Amorova žlica".

Projekt je organizirala Udruga nastanika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) uz potporu tvrtke Zagreb City Hotels koja upravlja hotelim Hilton te Hrvatske provincije Sv. Jeronima franjevaca Konventualaca. Udruga UNUO vreć se više od 13 godina bavi inkluzijom osoba s invaliditetom na tržište rada i sve segmente društva te senzibiliziranjem javnosti o njihovim problemima.    

U stručnom žiriju sjedili su voditelj Davor Meštrović, chef Damir Tomljanović i glazbenik Bojan Jambrošić, a svi sudionici i posjetitelji uživali su u odličnoj atmosferi punoj dobrih vibracija. Natjecanje se održavalo u kategorijama priprema hrane, priprema koktela i servis. Bilo ej to prvo od šest polufinala, a sudjelovale su osobe s invaliditetom iz čitave Hrvatske, kazao je Vedran Habel, profesionalni kuhar i osnivač Udruge UNUO. 

-Bilo je fantastično! Svi smo presretni; naši štićenici, zaposlenici Hotela Double Tree By Hilton, gosti ručka - rekao je Habel. Finale natjecanja, dodaje, održat će se u prosincu na Svetom Duhu u Crkvi Sv. Antuna Padovanskog, a cilj projekta je prikupiti sredstva za stavljanje u pogon velikog šatora u kojemu bi se štićenici udruge mogli nastaviti eduicrati i vježbati svoje ugostiteljske vještine

Komentara 1

ZA
ZaBoljeSutra
07:41 26.10.2021.

vrhunska prezentacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije