Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Osnovnoškolci će ipak guštati u kupanju na samoborskom moru

Grad tvrdi da koncesionar traži duplo više novaca, a koncesionar da uvijek traži isto.
15. lipnja 2010. u 08:00 1 komentara 6 prikaza
Vugrinšćak
Foto: ARHIVA VL

Samoborski osnovnoškolci ipak će u sklopu programa Odmorko guštati u ljetnim radostima na samoborskom moru - bazenima Vugrinšćak. Nakon što su iz tvrtke Nakus d.o.o., koja je koncesionar bazena na Vugrinšćaku, poručili kako Odmorka najvjerojatnije neće biti zbog manjka u gradskom proračunu, reagirao je gradonačelnik Krešo Beljak.

– Osigurali smo novac u proračunu, ali problem je što koncesionar sad traži duplo više. Mi smo mu ponudili 75 tisuća kuna, ali on traži 150 tisuća – tvrdi gradonačelnik i dodaje kako je lani Grad za Odmorko u proračunu osigurao 50 tisuća kuna, a sadašnja vlast im je ponudila 25 tisuća kuna više.

Naravno, postoji i druga strana priče, ona koncesionara.

– Svake je godine ista priča, grad nam uvijek daje puno manje novaca nego nam treba za Odmorko. Nisam tražio duplo više novaca, uvijek tražim isto, a to je od 120 do 150 tisuća kuna i uvijek dobijem manje – kaže pak Ivanščak i dodaje kako samo želi normalan odnos s gradom.

Srećom za osnovnoškolce, na sastanku Miroslava Ivanščaka i gradonačelnika, održanom jučer u Poglavarstvu, dogovoreno je da će Odmorka biti. Koncesionar je prihvatio iznos koji nudi Grad, a za ostatak će se – kaže Ivanščak, osigurati kod privatnih sponzora.

Stoga, bez obzira na višegodišnji spor Grada i koncesionara, osnovnoškolci mogu biti bezbrižni jer Odmorko traje od 21. lipnja do 1. rujna, radnim danima od 10 do 14 sati.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • -obrisani-:

    Njemu treba 120 000-150 000 kn za provođenje Odmorka,a koji su to posebni troškovi ,pa radi od 15.00 pa normalno da mu treba netko platiti neradno prijepodne, a tko će drugi nego budale na vlasti. Nije Ivac ni tak bedast,a ... prikaži još!,a bedastiji su oni koji mu to plačaju. Da ima povećane troškove, koju litru klora više i možda jednog redara, a sve ostalo je bog mi oprosti.