Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova

Oronula zgrada u Krajiškoj 20 prodaje se za 33 milijuna kn

krajiška DTR
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
12.07.2014.
u 12:00

Bivši DTR sada je okupljalište beskućnika. Kompleks je derutan i opasan. U siječnju je tamo život izgubio devetnaestogodišnji dječak.

Velebni kompleks od gotovo sedam tisuća četvornih metara danas je derutno okupljalište beskućnika koje se nalazi samo stotinjak metara od doma premijera Zorana Milanovića, kojeg štiti policija i osiguranje. U dvorištu oronule zgrade bivše tvornice rublja DTR, u Krajiškoj 20, u siječnju je život izgubio 19-godišnji Juraj. Kompleks je u vlasništvu države i već godinama predstavlja opasnost za prolaznike.

Zainteresirani kupci

No, kako Večernji list doznaje, zgrada bi se uskoro konačno trebala početi obnavljati. Za kupnju je zainteresirana Agencija za civilno zrakoplovstvo. Procijenjena vrijednost kompleksa je gotovo 33 milijuna kuna.

– U tom bi prostoru bile smještene Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, Agencija za sigurnost željezničkog prometa te eventualno i neke druge državne ustanove i tijela javne vlasti – potvrdili su nam iz Agencije za civilno zrakoplovstvo. Državni ured za upravljanje državnom imovinom od Agencije je zaprimio zahtjev u ožujku.

Suglasnost Vlade RH

– Agencija navodi kako nema adekvatne prostore za prijam sve većeg broja korisnika, a planira povećavati i razvijati djelatnost te jačati edukativnu funkciju u cilju osiguranja visokih standarda sigurnosti zaštite civilnog zračnog prometa – objasnili su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Agencija mora za pravni posao, čija je vrijednost veća od 7,5 milijuna kuna, zatražiti suglasnost Vlade RH za stjecanje, otuđenje ili opterećenje nekretnine pa će Kupoprodajni ugovor potpisati nakon što Vlada da suglasnost za kupnju kompleksa u Krajiškoj 20.

Komentara 2

2X
2Xgeneral
12:42 21.07.2014.

Da ima parkiralište objekat bi nešto vrijedio!!! Ovako sumnjam da itko normalan hoće kupiti tu rugobu ( samo ako su neke igrice u pitanju??? - malo sebi - malo šarcu daje, muni državno je )

TV
tvrdapixa
10:00 13.07.2014.

Kad nam proizvodni pogoni zjape prazni, birokracija se širi. Prostora napretek, možeš birati. Bilo bi pametnije da se u zgradu u Krajišku preseli Stomatološki fax, i time ostvari projekt Cvjetno-Varšavska-Gundulićeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije