Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji grad

Oprez pri šetnji, sa zgrada pada žbuka

pada žbuka
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
16.01.2015.
u 08:00

Na Trgu kralja Tomislava i u Preradovićevoj ulici padaju dijelovi sa zgrada te su velika opasnost za prolazni

Oronula trokatnica na Trgu kralja Tomislava 16 velika je opasnost. Sa zgrade otpadaju dijelovi fasade, žbuka, cigle i ornamenti, a jedina zaštita za prolaznike skela je koju je Grad postavio 2006. godine. - Problem je sad postala i ona, budući da njeni dijelovi također padaju na cestu - govore stanari te dodaju da je vlasnik zgrade, Daniel Lach, statiku zgrade narušio adaptiranjem.

- Planiramo u proljeće započeti obnovu fasade - najavio je pak vlasnik te dodao kako u Zagrebu svakodnevno padaju dijelovi žbuke. Isto je istaknuo i predstavnik stanara u Preradovićevoj 5, ispred koje stoji i upozorenje za prolaznike.

Foto: Sanjin strukić/Pixell

U istoj zgradi smještena je, između ostalog, knjižnica te Medijateka Francuskog instituta pa tuda prolazi mnogo ljudi.

- Fasada pada s balkona neko vrijeme, ali sanirat ćemo ga - objasnio je predstavnik stanara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije