Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET

Ništa od izmjena, umirovljenici će se ipak u ZET-u voziti besplatno

Ilustracija
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
06.03.2020.
u 09:53

Ipak se neće ništa mijenjati u Odluci o socijalnoj skrbi

I dalje ZET-om ipak besplatno. Neće se mijenjati ništa u Odluci o socijalnoj skrbi, barem što se tiče penzionera s mjesečnim primanjima do 3200 kuna.

– Nije bilo moguće utvrditi provedbene mjere i aktivnosti nužne za realizaciju predloženog – objasnili su predomišljanje u Gradskoj upravi, u kojoj se predlagalo da granica mirovina za besplatni pokaz ipak bude 2500, a ne 3200 kuna, što bi rezultiralo time da bez godišnje karte za javni prijevoz ostane oko dvadeset tisuća umirovljenika.

Njima bi se, međutim, sufinanciralo 50 posto mjesečnog pokaza, odnosno polovica od sto kuna, što je cijena umirovljeničke karte. Nasekiralo je to jučer same penzinere, koji su se odmah pobunili, a od svega se ipak na kraju odustalo. Iz izmjena Odluke o socijalnoj skrbi izbačena je i stavka koja predviđa da se Zagrepčanima koji primaju socijalnu pomoć sufinancira dio računa za odvoz otpada, točnije njegov fiksni dio.

Podsjetimo, Grad trenutačno plaća mjesečne, odnosno godišnje pokaze za tramvaje i buseve za otprilike 65 tisuća umirovljenika, što ZET-u donosi godišnji prihod od nešto više od četiri milijuna kuna. Što se samog broja umirovljenika tiče, prema statističkom ljetopisu, koji je izradio Grad, u metropoli ih je trenutačno gotovo 195 tisuća, dok prosječna su im mjesečna primanja 3193 kune. 

Video: Prva vožnja po novom rotoru s prometnim stručnjakom


 
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar lav_alex
lav_alex
15:06 07.03.2020.

Mene užasno živcira kad se spominje da na ovaj način Bandić kupuje glasove. Sigurno da i toga ima u velikoj mjeri. ali prije dam desnu ruku nego glasam za tog lika iako moje dijete dobiva "besplatne" knjige. Šatro besplatne, kad našoj obitelji na ime prireza godišnje uzme 20 puta više nego što te knjige koštaju.

GE
geler203
18:27 07.03.2020.

Glava familije shvatila da su umirovljenici veliki dio izbornog kolača.

MG
milerazbojnik@gmail.com
11:03 08.03.2020.

meni je več sasvim svejedno u ovoj mojoj državi koja funkcionira kao nana banana država da se vako malo pojavi neka udarna i lažna vijest i to samo pokazuje koje smo usssss društvo napravili i stvorili kad svaki bolesnik željanželjan slave lupa i radi dezinformacije a vlada spava što bi bilo čisto ludilo a i je jer ako li iko treba takve stvari reči išlo ovo ili ono onda bi to trebala bit sama vlast ili određene osobe koje bi za svoja sranja trebali i odgovarat ako li je dezinsformacija što če bit na sveto nigdarje jer jedino u ovoj državi narod odgovara dok oni kakaju grabe na sve strane toliko od mene i da još da nadodam iživljavaju se nad narodom jer što li drugo reči o tom famoznom inženjeringu i tobožjoj modernizaciji kad narod mnora gazit na sve strane da svima udovolji pa gdje je tu onda napredak i sklad svih službi ako i je sve pod kontrolom države i vlasti nek si sve jebbbbbpodatke šalju jedni drugima a ne da narod mora iči po njihovim ustanovama i tumarat kao slijepac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije