Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Odzvonilo turskoj robi u kućicama na Opatovini

opatovina
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
11.11.2013.
u 11:08

Iako je uređenje jedne od najstarijih ulica u Zagrebu zajedno s uređenjem Dolca predviđeno Programom gradnje objekata i komunalne infrastrukture za 2013. godinu, za što je izdvojen iznos od 2,550.000 kuna, ništa se nije pomaknulo s mrtve točke.

I ova će godina proteći, a da se jedna od najstarijih ulica u Zagrebu – Opatovina neće urediti.

Problem imovinski odnosi

Iako je njezino uređenje zajedno s uređenjem Dolca predviđeno Programom gradnje objekata i komunalne infrastrukture za 2013. godinu, za što je izdvojen iznos od 2,550.000 kuna, ništa se nije pomaknulo s mrtve točke zbog, kako su to objasnili gradski pročelnici, neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Drvene kućice koje doslovno nagrđuju taj dio, a koje ne nude tradicionalne proizvode ni suvenire nego tursku robu, trn su u oku stanarima gradske četvrti Gornji grad – Medveščak.

Pitaju kada će kućice biti uklonjene i kako će zapravo izgledati Opatovina kada njezino uređenje napokon i počne.

– Sve dok nisu gotovi projekti Opatovine, štandovi i drvene kućice neće se uklanjati. Moramo najprije za ljude koji u tome dijelu rade pronaći drugo rješenje. Kada ih smjestimo i odredimo kamo bi se mogli preseliti, tek tada možemo objaviti datum kada će se ukloniti kućice – poručila je stanarima te gradske četvrti Vesna Lubin, zamjenica pročelnika Ureda za izgradnju grada.

Svjesni su gradski čelnici da se ulica koja je dijelom obnovljena prije dvije godine ne može tako krpati i da je njezino potpuno uređenje moguće tek onda kada se uklone drveni štandovi.

Turistička staza

– Rade se projekti sanacije same plohe Dolca i Opatovine, a tek nakon što se ona rekonstruira, osmislit će se kakav će sadržaj tamo biti. Ne znamo unaprijed – rekao je Dinko Bilić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada. Ipak, budu li se držali zacrtanih planova, Opatovina bi s Tkalčićevom, parkom i Trgom Petrice Kerempuha trebala činiti turističku stazu.     

Komentara 4

KA
KatarinaMedici
11:25 11.11.2013.

Što ima loše u Turskoj robi? Daleko je ljepša i kvalitetnija od kineskog smeća koji se prodaje u trgovinama. Hvala.

Avatar fijolica
fijolica
13:16 11.11.2013.

Pitanje je samo kojim su to stanarima te kućice trn u oku i zašto? To su vjerojatno oni koji robu kupuju u buticima u Centru Kaptol - pa što ih se onda tiču te kućice? Ako su to većinom građani Opatovine, čudi me kako ih ne smetaju kafići - em od njih imaju buku, em se uvijek nađe pijanaca koji stvaraju nered. To im ne smeta? A mogu si misliti kakav će sadržaj "osmisliti" - kao i u Tkalči, još veća hrpa - kafića iz kojih će bučiti STRANA glazba (toliko o "tradicionalnoj" robi)! Vrlo originalno, stvarno! Zašto jednostavno ne poljepšaju - kućice? I zašto ne bi prodavali (i) tursku robu? A roba je zaista uglavnom kvalitetna i lijepa. I jeftinija! I ljudi vole tu šetati i razgledavati - pa i turisti! Usput, i ja stanujem u tom kvartu.

DE
deGregorizacija
12:18 11.11.2013.

A sto je konacno bilo s onim 2,5 milijuna kuna??? Novinari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije