Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka na 490 stepenica

FOTO: Održano 9. izdanje utrke Zagrepčanka 512

Zagreb: Održano je 9. izdanje utrke Zagrepčanka 512
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/42
03.09.2022.
u 18:16

Ovogodišnji pobjednik solo utrke je Guinnessov rekorder u visinskom penjanju stepenicama u sat vremena i najbolji svijetski trkač stubama, Malezijac Wai Ching Soh

U zgradi Zagrepčanki jutros je održano deveto izdanje najteže utrke u Hrvatskoj, Zagrepčanka 512. Utrkivalo se od prizemlja do 25. kata na ukupno 490 stepenica i to u nekoliko displina. 

Ovogodišnji pobjednik solo utrke je Guinnessov rekorder u visinskom penjanju stepenicama u sat vremena i najbolji svijetski trkač stubama, Malezijac Wai Ching Soh. U disciplini mega trkača okušao se najpoznatiji zagrebački vatrogasac i aktivist Stjepan Dubac koji je 1960 stupa pretrčao pod punom vatrogasnom opremom. Konkurirao je i višetruki pobjednik Zagrepčanke te atletičar zlatnih i srebrnih rezultata Kristijan Rubinić. 

03.09.2022., Zagreb- U najvisoj zgradi u Zagrebu odrzana je utrka 9. Zagrepcanka 512 u organizaciji DSR Aktivan zivot. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Trčalo se "solo", odnosno jedan uspon, "duplo" na 980 stepenica, a oni najizdržljiviji upustili su se u displinu "mega". Utrka je to preko 100 katova, odnosno čak 1960 stuba, a trkači su imali prilike trčati i "duo" u kojemu sudjeluju dva trkača od kojih svako trči jedan uspon. 

Sutra se pak trči Zagrebačka milja i to po prvi puta oko fontana na Sveučilišnoj livadi. Start utrke duge 1609 metara je kronometarski, odnosno pobjednik se neće znati sve dok posljednji natjecatelj ne protrči kroz cilj. Uz odrasle svoju će brzinu testirati i djeca koja će trčati pola milje, odnosno jedan krug. Očekuje se sutra i počasni gost Branko Zorko, državni rekorder i olimpijac koji drži nacionalni rekord na milju s nevjerojatnih 03:52,64.

Zagreb: Održano je 9. izdanje utrke Zagrepčanka 512
1/42

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije