Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budućnost profesije

Održan prvi tečaj o umjetnoj inteligenciji u sestrinstvu: Može li ona pomoći kod ranog otkrivanju raka pluća?

Udruga Jedra
16.12.2023.
u 15:38

Raspravljalo se o važnosti implementacije umjetne inteligencije u obrazovanje medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih profesionalaca

Stručnjaci iz područja umjetne inteligencije i medicinske prakse na prvom tečaju umjetne inteligencije u sestrinstvu, u organizaciji Hrvatskog torakalnog društva Toraks, podijelili su svoja iskustva. Kroz niz predavanja, rasprava i panela istaknuli su potencijalne utjecaje umjetne inteligencije na sestrinsku praksu i način na koji ona može oblikovati budućnost te profesije u zdravstvu.

Mislav Malenica, predsjednik CroAI, govorio je o prilikama i izazovima umjetne inteligencije, a doc. dr. sc. Ante Marušić naglasio je njezinu ulogu i radiologiji i ranom probiru za rak pluća. Nikolina Dodlek, članica izvršnog odbora Young Cancer Nurse, predstavila je ulogu umjetne inteligencije u kontroli i prevenciji popratnih pojava specifičnog onkološkog liječenja.

O tome kada će krenuti implementacija umjetne inteligencije u obrazovni sustav medicinskih sestara govorila je doc. dr. sc. Biljana Kurtović. Nakon toga raspravljalo se o važnosti implementacije umjetne inteligencije u obrazovanje medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih profesionalaca, iznosile  se ideje o potencijalnim suradnjama stvarajući tako inspirativno okruženje za daljnji razvoj sestrinske prakse uz pomoć AI-a.

>VEZANI ČLANCI: 

Panelisti su sve redom eksperti, vizionari i entuzijasti u svom poslu: Tanja Zovko magistra sestrinstva, Government Chief Nursing and Midwifery Officers WHO-a, Mislav Malenica, osnivač i predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (Croatian Artificial Intelligence – CroAI), dr.sc. Ivo Dumić Čule vlasnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja za znanstveni rad, autor jednog globalnog patenta, Doc.dr.sc. Ante Marušić, voditelj odjela za Lung Health Check Telemedicine Clinic UK i Ivana Lukić Franolić magistra sestrinstva.

>>VIDEO: Gradska zastupnica tvrdi da iz Jakuševca curi plin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije