Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radionice, sviranje, predstave...

Odlične vijesti za Novi Zagreb: Imamo ideju gdje na kreativan način možete provesti slobodno vrijeme

Foto: Udruga Vestigum
1/4
05.11.2023.
u 14:31

Sadržaji koji će puno bolje ispuniti slobodno vrijeme od gledanja u mobitel nisu rezervirani samo za vikend i subote. Naime, za klince je organiziran Klub za mlade u kojem se za sada četvrtkom igra stolni tenis, a srijedom počinje ciklus radionica novinarstva, društvenih igara i kvizova znanja.

Iako ima 12 tisuća stanovnika, zagrebački kvart Brezovica nema ni knjižnicu ni kulturni centar. No, stanovnici juga metropole odnevadno imaju kamo poći jer je udruga Vestigum pokrenula bogat program "Kultura u Brezovici" koji će narednih tjedana zanimljivim sadržajima i radionicma ispuniti Zadružni društveni centar Brezovica u Grančarskoj 2a.

Ista udruga centar je otvorila 2021. godine, a sada je pokrenula program Kreativne subote. Riječ je o ciklusu kreativnih radionica subotom u poslijepodnevnim satima, kada se predstavljaju razni kreativci i umjetnici. Do sada je održana radionica bojanja tkanina prirodnim pigmentima, radionica slikarske tehnike - točkanja, a uskoro su na rasporedu radionice izrada biljnog terarija i šivanja pa sve do pjevanja.

No, sadržaji koji će puno bolje ispuniti slobodno vrijeme od gledanja u mobitel nisu rezervirani samo za vikend i subote. Naime, za klince je organiziran Klub za mlade u kojem se za sada četvrtkom igra stolni tenis, a srijedom počinje ciklus radionica novinarstva, društvenih igara i kvizova znanja.

Foto: Udruga Vestigum

POVEZANI ČLANCI:

Prostor centra se koristi i za učenje sviranja instrumenata kao što su gitara, ukulele, klavir, te za probe vokalnog sastava SingInBreza. Osim ovih praktičnih radionica izvode se i kazališne predstave za djecu i koncertne izvedbe za odrasle.

– Detaljan raspored događanja možete pratiti na društvenim mrežama Zadruga Zelenica ZDC Brezovica ili se javiti za primanje tjednog rasporeda događanja na udruga.vestigum@gmail.com. Na događanja su dobrodošli baš svi, a važno je spomenuti kako se pozivaju upravo građani da svojim prijedlozima, ali i vještinama i znanjem pomognu kreirati program – poručuju iz Udruge.

Zaključuju, kako se na taj način stvaraju programi i u društvenom centru udruge Vestigium na Vrbanima od 2013. godine, te se u malom, iznajmljenom prostoru godišnje provede preko 1000 termina aktivnosti, s više od 50 volontera.

VIDEO Nebeska igra oblaka iznad Zagreba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije