Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprost za dužnike

Od ukupno 319 pristiglih zahtjeva Holding otpis duga odobrio za 83 podnositelja

Zagrebački holding
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
09.07.2018.
u 11:16

Građani, obrtnici i tvrtke morali su ispuniti niz zadanih uvjeta da bi potpisali sporazum s Holdingom.

Na adresu Zagrebačkog holdinga do lipnja je stiglo ukupno 319 zahtjeva za otpis duga, što je odobreno za 83 podnositelja, dok njih 177 nije ispunilo tražene uvjete. Analizu je objavilo Povjerenstvo za ocjenu zahtjeva za sklapanje sporazuma o otplati duga Zagrebačkog holdinga koje je s radom počelo u siječnju ove godine, a imali su rok do kraja lipnja da riješe pristigle predmete. Ipak, 59 zahtjeva još je uvijek u proceduri.

– Riječ je o zahtjevima koje podnositelji trebaju nadopuniti ili je izrada sporazuma već u tijeku – napominju iz Holdinga te dodaju kako je od svih podnositelja kojima je otpis duga odobren njih 36 već potpisalo sporazum s Holdingom. Podsjetimo, od kada je Zakonom o proračunu jedinicama lokalne samouprave omogućen dogovor o odgodi plaćanja, obročnoj otplati te otpisu i djelomičnom otpisu duga, Zagreb je građane koji spadaju u socijalnu kategoriju te obrtnike i tvrtke koje imaju dug prema Gradu, a nisu ostvarili dovoljnu dobit, pozvao da tu mogućnost i iskoriste.

Riječ je o dugovanjima za komunalne usluge, zakupnine poslovnih prostora i gradskih površina, najamnine stanova, koncesije, novčane kazne... Ubrzo se za primjerom Grada poveo i Holding pa se otpisi traže i za, primjerice, račune Čistoće i Vodovoda.

Zagrebački holding
1/13

Komentara 1

GR
grebza
22:54 09.07.2018.

Sigurno je najvažniji i jedini uvjet da na slijedećim izborima obavezno glasaju za bandića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije