Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studenti pokrenuli novi turistički obilazak grada

Od Tkalče do Peperminta đir po Zagrebu uz – goluba

01.07.2015., Zagreb - Voditelji nove  turisticke ture Djir po Zagrebu. Matija Lisuric, Maximilian Bindernagel, Martina Kozic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
05.07.2015.
u 11:21

Tura će koštati 200 kuna, svi koji to uplate dobit će i tematske majice, a cilj je upoznati strance, ali i Zagrepčane s najboljim mjestima za izlazak

Stalno su slušali kako se u Zagrebu ljeti ništa zanimljivo ne događa pa su stvari odlučili uzeti u svoje ruke. Studenti Martina Kozić i Matija Slišurić pokrenuli su novu turističku turu, namijenjenu prvenstveno mladima – Đir po Zagrebu.

– Našim su vršnjacima klasične turističke ture dosadne pa smo im odlučili ponuditi nešto novo. Mnogi nam kažu da smo jako ambiciozni i pomalo idealistični, ali mi vjerujemo u svoj projekt – objasnila je Martina Kozić, studentica 4. godine Pravnog fakulteta koja se već šest godina bavi promocijom i organizacijom događanja, no ovo joj je prvi turistički pothvat.

Pozvani i Zagrepčani

– Poanta ture je da ona nije namijenjena samo strancima nego i mladim Zagrepčanima koji se žele dobro zabaviti u svom gradu tijekom ljetnih mjeseci – istaknuo je Matija Slišurić, student 3. godine na Tehničkom veleučilištu te napomenuo kako ih je jako iznenadio interes za prvu turu koja će se održati danas. Za sudjelovanje se može prijaviti na službenoj Facebook stranici projekta ili se jednostavno može javiti golubu kada se naiđe na njega u gradu. Naime, zaštitni znak ture je golub jer je, smatraju studenti, prepoznatljiv simbol Zagreba. Stoga i svi animatori koji promoviraju i vode turu nose masku goluba.

Đir po Zagrebu počinje svake večeri u 21 sat, a cilj je upoznati polaznike s najboljim mjestima za izlazak. Tako se sa zagrijavanjem kreće u Swanky Gardenu u Ilici ili u Booze&Blues Baru u Tkalčićevoj ulici. Zabava se nastavlja uz koktele u Maraschino Baru u Margaretskoj ulici od 23.30 sati. Već u jedan sat poslije ponoći party se nastavlja u novouređenoj kavani Johann Franck, nakon čega će se do ranih jutarnjih sati tulumariti u Pepermintu.

Raznolike cijene

– Tura nije fiksna jer ćemo ponekad, ovisno o individualnim željama polaznika, mijenjati mjesta za izlazak – rekli su studenti i napomenuli kako su ugostitelji bili oduševljeni kada su im se obratili s prijedlogom.

– Ideja je jako dobra, a s obzirom na to da smo otvoreni cijelo ljeto, dobro će nam doći da netko uputi mlade na mjesta gdje se mogu zabaviti – kaže Zoran Nedić, voditelj kluba Pepermint.

Svi sudionici ture dobit će narukvicu s kojom će moći besplatno ući na sve lokacije, a u klubovima će imati i po jedno besplatno piće. Na početku ture svi će dobiti i tematske majice, a za cijeli će paket biti potrebno izdvojiti oko 200 kuna. No cijena može biti i niža, sve ovisi o paketu koji se odabere. U planu je i pokretanje dnevne ture koja će turiste upoznati s najboljim restoranima u gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije