Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Od Jaruna do Remize tramvajem za pet minuta

U blizini Remize sagradit će se i novi autobusni terminal
19. travnja 2004. u 00:00 46 prikaza

Potok Črnomerec, koji dotiče Ozaljsku i Horvaćansku cestu, 2006. će se godine natkriti i spajati te prometnice. Uz automobilski promet, nova će prometnica postati i trasa ZET-ovih tramvaja i autobusa. Na tom će se potezu izgraditi tramvajska pruga i autobusni terminal kod Remize!

Grad izrađuje idejne projekte te prometnice, koje će dovršiti do konca godine. Novonastala bi prometnica, objašnjavaju stručnjaci Ureda za izgradnju grada, bila duga oko 1000 metara, a radovi na njezinoj izgradnji dijelit će se u dvije faze.

- Prvo će se natkriti potok Črnomerec, a tada spojiti Ozaljska s natkrivenim potokom - objašnjavaju, dodajući da je svrha projekta tramvajsko povezivanje Horvaćanske i Remize te kompletno natkrivanje potoka Črnomerca, odnosno nova prometnica od Jarunske do Ilice.

- Iako je prioritet zatvoriti 500 metara potoka od Horvaćanske do Ljubljanske, cjelokupni se zahvat proteže do Ozaljske. Na natkrivenom spoju tih prometnica 2006. godine gradit će se tramvajska pruga koja će povezivati Remizu, Prečko i istočni privoz prema gradu - kazuju.

No, kako bi uspješno priveo projekt kraju i počeo njegovu izgradnju, Grad treba riješiti imovinsko-pravne odnose nad mnogim parcelama koje se nalaze na trasi buduće prometnice. Kako objašnjavaju u Uredu za izgradnju, to je najveći problem u izvedbi projekta.

Ipak, kada se nagodi s vlasnicima privatnih parcela, Grad će na potoku Črnomercu sagraditi novu tramvajsku i cestovnu prometnicu s autobusnim terminalom, javnu rasvjetu, semaforske instalacije, kanalizaciju, vodovod, vrelovod i plinovod. Izgradnja te prometnice, zaključuju u Uredu za izgradnju, stajat će oko 92,000.000 kuna, te uvelike pomoći normalizaciji prometa u tom dijelu grada.

Dalibor Klobučar

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti