Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brod na suhom

Od brodice “Sim pa tam” ostala tek hrpa željeza

sim pa tam (1)
Davor Puklavec/Pixsell
03.11.2010.
u 17:10

Izvlačenje brodice iz rijeke morao je sam platiti oko tristo eura jer, kaže, tako propisuje zakon.

Nesretna brodica “Sim pa tam”, koju su, kako kaže vlasnik Ivan Plevnik, potopili specijalci iz Lučkoga još u rujnu za vrijeme velikih poplava kada su ga navodno pokušali spasiti da se ne potopi zajedno s njom u nabujaloj Savi, jučer je napokon izvučena iz korita, no u katastrofalnom je stanju.

Sam platio troškove

 Nekada dobro opremljen brod, na kojemu su se zabavljali Plevnikovi prijatelji uz roštilj, sada je samo hrpa starog željeza.

 – Od broda koji sam gradio petnaest godina ostao je samo krš, ali skupit ću snage i pronaći novac da ga obnovim i ponovno na njemu zaplovim – rekao je optimistično Plevnik.

 Izvlačenje brodice iz rijeke morao je sam platiti oko tristo eura jer, kaže, tako propisuje zakon.

 – Potrošio sam zadnje kune kako bih spasio taj brod, a pobjesnjela mi je rijeka odnijela sve uspomene i trud koji sam godinama ulagao u izgradnju. Ostala je samo hrpa željeza, a za sve to su krivi država i njena policija koja je nepotrebnom akcijom u koju je uključila i helikopter potopila moj brod – dodao je kapetan.

 Brodicu je prije mjesec dana udaljenu oko pola kilometra od mjesta potonuća pronašao slučajni prolaznik koji je to javio policiji, a Plevnik ju je prema zakonu morao izvući u roku od trideset dana.

 – Bio sam razočaran kada su mi rekli da ja moram platiti troškove dizalice. Pod izlikom da je na brodu rupa, što će se nakon očevida pokazati neistinitim, prisilno su me izvukli s brodice i potopili je. No, ja ću ih tužiti i nadam se da će pravda biti na mojoj strani – dodao je Plevnik.

Na procjenu štete

Brodicu “Sim pa tam” Plevnik će odvući na popravak do “savskog škvera” u Veslačkoj, gdje će se procijeniti šteta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije