Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 7,5 milijuna kuna

Od 1. srpnja park na Tomislavcu u potpuno novom ruhu

tomislavov trg
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
22.02.2016.
u 15:15

Napravit će se nova drenaža, fontana će dobiti novo korito, dovod i odvod

Park na Trgu kralja Tomislava 1. srpnja trebao bi osvanuti u obnovljenom ruhu. Za tada je najavljen završetak radova koji su počeli jučer, a koje je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

– To će biti najljepši park: umiven, rekonstruiran, s novom štedljivom rasvjetom, a dekorativnu rasvjetu dobit će i Umjetnički paviljon. Možda će zbog svjetla malo rogoboriti zaljubljeni parovi, ali onaj tko se voli, ne smeta mu svjetlo, nema se zbog čega skrivati. Oni koji rade preljube – nek’ idu u šumu – kazao je Bandić.

Radovi vrijedni 7,5 milijuna kuna plus PDV podrazumijevaju drenažu za otpadne vode, novu strojarnicu, dovodne i odvodne cijevi za fontanu, novo korito fontane, štedljivu rasvjetu, nove klupe i koševe te uređenje krajobraza. Opločavanje područja oko kipa kralja Tomislava bit će napravljeno naknadno kada će se urediti i pješačka zona na južnoj strani Trga. Tijek radova na Trgu kralja Tomislava pratit će Zavod za zaštitu spomenika jer je riječ o dijelu Lenucijeve potkove i nultoj kategoriji zaštite u kojoj se ništa ne smije izgubiti od prvobitnog izgleda.

Komentara 3

Avatar Bekrija
Bekrija
20:25 22.02.2016.

Od provizije si Banditos sredio nos, sad može dvi lajne odjednom rješavat! :O

DU
Deleted user
04:08 23.02.2016.

Bandić je bolestan na te fontane. 😁

DU
Deleted user
07:45 25.02.2016.

Buljanka, mi zagrepčani rabimo ime Tomislavac (od milja) za Tomislavov dom na Slemenu. Ovo kaj ti zoveš Tomislavcem niko domaći tak ne zove, osim možda hom.osa koji se tam po grmlju vataju. VL, dajte malo pazite na te strance,dotepence, ispravljajte im jezik i znanje ... O Zagrebu mora pisati netko tko je poznavatelj grada i duha Zagrepčana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije