Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN BANDIĆ ZASTUPNICIMA

Obucite gaćice i sa mnom se okupajte u jezeru Jarun

Milan Bandić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
25.05.2018.
u 08:26

Da se Plan donese na ovoj sjednici, bilo je ključno jer je danas zadnji dan za prijavu za fondove EU, koji će donijeti 80 posto novca za kante

U životu vam je uvijek dobro kad spoznate da može biti bolje – jednom filozofskom objasnio je predsjednik Gradske skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, zašto je njegova stranka jučer prihvatila Plan gospodarenja otpadom.

U zadnji trenutak

Na prošloj su sjednici, podsjetimo, u vezi s planom bili suzdržani pa on nije prošao, ali u međuvremenu, kažu, dobili su što su željeli pa se predomislili. A oni, kao i ostatak zastupnika, uostalom, željeli su izbacivanje gradnje kompostane u Brezovici i reciklažnog dvorišta za građevni otpad u Podsusedu iz dokumenta kojim će se odrediti na koji će se način u metropoli u sljedećih pet godina zbrinjavati smeće. Da se Plan gospodarenja donese na ovoj sjednici, bilo je ključno jer danas je zadnji dan za prijavu na fondove Europske unije, koji bi Zagrebu trebali donijeti 80 posto novaca za kante za odvojeno prikupljanje otpada. Oporbeni zastupnici njegovim donošenjem ipak nisu bili zadovoljni jer, kako je to slikovito objasnila Sandra Švaljek, jelo je to iz kojeg se samo izvadila muha, a ono je i dalje ostalo loše.

– Izbacili smo lokacije, ali i dalje je to u načelu loš plan – rekao je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš.

Izmjene Prostornog plana

– To je drugo. Ovaj poziv morali smo uputiti jer sami gradovi moraju odlučiti žele li komplekse na svom teritoriju. Županija je županija, oni ne mogu odlučivati o gradovima – objasnila je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.

– Brezovica i Podsused kao moguće lokacije za postrojenja i dalje stoje u Prostornom planu. Dok se to ne promijeni, za njih se može izdati građevinska dozvola – rekao je Brumnić, a zastupnici su po hitnom postupku na dnevni red uvrstili točku kojom su gradonačelnika Milana Bandića obvezali da u što kraćem roku pripremi izmjene Prostornog plana. On na izglasavanju Plana gospodarenja otpadom, koji će vrijediti do 2023. godine, nije bio. U svom je stilu, međutim, odradio aktualni sat, na kojem je, nakon što ga je Saša Molan iz SDP-a pitao hoće li biti kupanja na Jarunu, pozvao zastupnike da “obuku gaćice, pokažu pločice” i s njim se odu okupati. 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar liquidsky
liquidsky
12:24 25.05.2018.

Kladim se da genij zbrinjavanja otpada, naš povijesni velikan Milan Bandić, nosi čipkaste gaćice. Žute naprijed, smeđe otraga.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:32 25.05.2018.

Hm, uvijek se znalo da je Mikulić prirepak Bandiću, da bi ostao u fotelji. On i njemu slični su najjaču stranku u Hrvatskoj u Zagrebu doveli do neprepoznatljivosti i neviđenog poltronstva, da bi zadržali malo svojih Judinih škuda. Kad predsjednik Gradskog odbora najveće stranke služi kao pridržavatelj kaputa igraču kakav je Bandić, koji bi i vlastitu mater prodao za politički kompromis u kojem pobjeđuje, onda stvarno ne treba puno trošiti vrijeme na ovakve skupljače mrvica sa šefovog stola. Ali birači, koliko god kratkopametni bili, - ipak pamte. Ovaj Plan je hrpa metiljavosti bez cilja i smisla, uz brdo nekih kanti koje će istresati na Jakuševcu kao i do sada, a na kraju će sve završiti pljačkom u javnoj nabavi kao što je bilo prije pet godina sa onim Mladineom i onom Kalamburom, koji su se upekmezili do bola.

VI
Vito
08:53 25.05.2018.

pitao hoće li biti kupanja na Jarunu ::: Voda Jaruna je "zagađena" iz čisto "banalnog" razloga - "gradonačelnik" nije dao novce za uklanjanje lopoča pa su pokrepali i nataložili se na dno jezera. __ Tako su stvorili idealnu podlogu za razmnožavanje raznoraznih bakterija koje se hrane ljudskim izlučevinama. __ Budući je više smeća manje čistog, više vrućeg manje hladnog jezero Jarun je postalo uzgojilište neželjene flore i faune na mikroskopskoj razini. __ Sad samo ostaje ptanje vremena kad će okoni stanovnici početi gaalmiti da im smrdi iz jezera - koliko? - sredina do kraj ljeta. __ Lopoča je sve više, mulja(tora) isto, a "gardonačelnik" "preusmjerava" kupače na fontane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije