Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć u opstanku

Obrtnici od Grada napokon mogu otkupiti poslovni prostor

postolar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.03.2016.
u 12:15

Vlasnicima postaju oni koji su prostor imali unajmljen barem pet godina, a kupuju ga po tržišnoj cijeni. Plan je Grada i Obrtničke komore Zagreb prodati na taj način 1000 gradskih lokala

Postolar Željko Matić među prvim je zagrebačkim obrtnicima koji će od Grada moći otkupiti poslovni prostor za koji uredno već godinama plaća zakup i režije.

Za vlasništvo nad uličnim lokalom od 30 kvadrata na Bundeku Matić će morati izdvojiti 150 tisuća kuna, nakon čega će moći u njega ulagati bez straha od raskida najma. Prostore će od Grada moći kupiti još 17 obrtnika i tvrtki te Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj koji će za 246 kvadrata u Tomašićevoj 12 dati u gradski proračun 2,9 milijuna kuna.

Ova odluka o prodaji prvih gradskih poslovnih prostora na tragu je dogovora između Grada i Obrtničke komore Zagreb o prodaji oko 1000 poslovnih prostora koji su u zakupu. Odluku će morati potvrditi i Gradska skupština, a tajnik Komore Goran Čanković nada se da će se prodaja nastaviti.

– Važno je obrtnicima prodati prostor kako bi mogli nesmetano širiti posao i za njega školovati i svoju djecu te im ga ostaviti u naslijeđe. Nadamo se da će nakon Grada primjer slijediti i država – kazao je Čanković. Iz Grada su objasnili da se prostori prodaju po tržišnoj cijeni sadašnjim zakupcima koji ih koriste najmanje pet godina. Za svaki prostor Grad je napravio elaborat tržišne vrijednosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije