Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVIH 7 LOKACIJA

Obišli smo punktove za testiranje u Zagrebu: Jedan uopće ne radi, cijene testova drukčije od najavljenih

Foto: Mia Mitrović/Hana Ivković Šimičić/Mateja Ježovita
1/3
15.11.2021.
u 15:28

Testiranje u ambulanti u ulici Baruna Filipovića radilo je do 12 sati, dok se testiranje na Krugama te kod Avenue Malla normalno odvija

Budući da se svi zaposleni u državnim i javnim ustanovama, koji nemaju COVID potvrde, od sutra trebaju testirati dva puta tjedno kako bi mogli dolaziti na posao, obišli smo neke od sedam novih punktova u Zagrebu gdje se može obaviti brzo antigensko testiranje (BAT) uz prethodno naručivanje. Točnije, na Trešnjevci, u Novom Zagrebu i na Krugama.

S terena izvještavaju Mia Mitrović, Hana Ivković Šimičić te Mateja Ježovita. 

Ljudi u redovima kod punkta u Sigetu bili su, kako ističu, isfrustrirani situacijom oko potvrda pa su samo kratko u razgovoru s novinarima kazali kako neće popustiti te se radije testirati, nego li cijepiti.

- Neće nas prisiliti. Nije više niti do toga što je u cjepivu, nego do principa - govori A. Marković, zaposlenik FINA-e.

Medicinski djelatnici ondje su kazali da, ako se želimo naručiti, vrlo vjerojatno termin nećemo dobiti ovaj tjedan jer su već popunjeni.

Punkt u Parku Stara Trešnjevka pak zatekli smo prazan. S vremena na vrijeme ondje su dolazili građani kako bi pristupili testiranju, no jučer je bio zatvoren. Desetak Trešnjevčana s kojima smo razgovarali ispričali su nam kako čitav dan obilaze domove zdravlja i ljekarne u kvartu.

- Maloprije sam bila u domu zdravlja u Baruna Filipovića. Rekli su mi da se mogu testirati samo ako se naručim online. Pa kak' da se naručim online kad ne znam ni upaliti kompjuter - požalila nam se baka Ivka.

Zabrinute su i dvije zaposlenice obližnje podružnice Ministarstva branitelja kojima će potvrda o negativnom testu sutra biti potrebna kako bi mogle ući u zgradu.

- Na potezu od Črnomerca do ovdje išla sam u nekoliko gradskih i privatnih ljekarni, nigdje nema testiranja - rekla nam je gospođa koja radi u Ministarstvu.

Testiranje se provodilo u Domu zdravlju na Krugama, premda su pacijenti rekli da su zbunjeni gdje se ono točno obavlja. Jer u unutrašnjosti ustanove, kako nam kažu djelatnici, u sklopu laboratorija već se mjesecima provodi antigensko testiranje po cijeni od 150, odnosno od ovog tjedna 100 kuna, a jučer ujutro postavljen je i drugi kontejner po uputama iz Grada.

Nervoza se u zraku i ondje osjećala, a nama su kazali kako su ljuti što se testiranje ne provodi kako je najavljeno. Osim što su zbunjeni oko toga da li moraju stati u red ispred doma zdravlje ili u njegovoj unutrašnjosti, neki od njih su nam i ondje se požalili kako velik broj ljekarni koje bi trebale uopće ne provodi testiranja.

Oko nedoumica su nam odgovorili i iz Grada objašnjavajući da se s radom krenulo od danas, ali da je kod pojedinih punktova najvjerojatnije došlo do tehničkih poteškoća pa zato nisu testirali. Što se cijena pak tiče, kažu kako su različite bile kod svakog Doma zdravlja zato što su se vodili starim cjenikom, no one će se sve uskladiti kroz nekoliko dana i biti 50 kuna.

- Cijena BAT testiranja će biti na svih sedam punktova gdje se naručuje će biti 50 kuna, prema uputama Ministarstva, a točne se lokacije mogu pronaći na našim stranicama  - govore neslužbeno iz Grada.

 

Podsjećamo, od utorka se uvode obavezne COVID potvrde u javne i državne ustanove, zbog čega je velik broj građana koji nisu cijepljeni otišao na punktove kako bi se testirali i dobili COVID potvrde. 

U Hrvatskoj je zabilježeno 1135 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je preminulo 55 osoba. Brojni nezadovoljni građani prosvjeduju već danima zbog proširenja uporabe COVID potvrda, a jedan takav prosvjed održao se jučer u Zagrebu na Markovu trgu, a prosvjednici su poručili kako će se nastavljati okupljati sve dok se ne ukinu COVID potvrde. 


 

Komentara 30

BT
BTW
15:22 15.11.2021.

Jedna od komplikacija cijepljenja tj cjepiva može biti i osjećaj ushićenosti i veličanja samog sebe i svrhe svog postojanja - covid identifikacija umjesto osobne. Nisam više čovjek ja sam nadčovjek i imam pravo drugačijima od sebe odrediti kako će razmišljati, što će raditi, kuda će se kretati i kako će živjeti svoj jedan jedini život kojeg imamo svi i koji nam je svima dan na isti način - rođenjem. Smrt nas neće pitati da li smo cijepljeni ili ne kad počne mahat svojom sabljom, u zabludi smo ako mislimo da će nas cjepivo spasiti od nje. Ak nećeš od COVIDA onda ćeš otegnut papke od drugih stvari, važno je živjeti ispunjeno do tog neodgodivog trenutka...

PO
Porta
18:39 15.11.2021.

Nikada,nitko nije umro od korone.Ne postoji patološki izvještaj o tome,dakle nije se desilo!

PP
Preodgojen_Povratnik
15:17 15.11.2021.

Nabavna cijena jednog antigen testa je 1 dolar ako i toliko i moze ga provesti i ocitati osoba od 10 godina pa nadalje. Pa vi razmislite cemu sve to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije