Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

O ponovno pronađenom 'raju' zabave koja se ne zaboravlja

fliper
Foto: DPA/PIXSELL
25.03.2016.
u 17:00

U Arena Centru igraonica s fliperima, automatima, biljarom... igraju svi od 20 do 60. To je flashback!

Život pored trgovačkog centra. Nije vam to nešto. Onako, prvo se razveseliš jer sad ti je sve tu pa ne moraš više nikamo. A onda, nakon što sve obiđeš 10-20 puta, shvatiš da ti je to to. Pa ti je žao što nemaš više izgovor za bijeg u grad jer, ponovno, sve ti je ovdje.

A oko Arena Centra još je nekoliko velikih špeceraja. Zapravo, to je sad naselje s najvećom koncentracijom megatrgovina po glavi stanovnika. Interspar, Plodine, Lidl, Kaufland, nešto je dalje Billa, a samo je Konzum u udaljenom Botincu. Sve možeš kupiti. Osim zabave. Nje nema, osim kina koje nudi svakojake doživljaje pokretne slike, blago filmofilima.

Ali, eto, neku večer dođem ja u tu Arenu. Već dugo u nju idem upravo kao u lokalnu Prehranu ne shvaćajući odakle toliki narod koji se nerijetko i odjene kao da ide u kazalište, pa još i povede cijelu obitelj i psa. U zavjetrini na prvom katu gdje su sportski i dućani potrošačke elektronike – pravi biser. Nekako mi je ovih godina koliko živim pokraj Arene i posjećujem je u nekom ritmu izvan oka ostao taj Fun corner, koji postoji pod egidom “Sve što nedostaje za skratit’ vrijeme dok ostatak ekipe kupuje”. Koji flashback!

Fliperi, biljar, pucačine, automati... Sve ono čime je moja generacija ispunjavala dane pazeći da ih ne spaze negdje starci, što bi rezultiralo trenutačnim ukidanjem džeparca, primarnog izvora kovanica za napajanje aparata. Igraju tamo svi, od 20 do 60, udaraju se cue ballovi, svijetle fliperi, pogađaju kuglice u zavojnice. Raj zemaljski! Crveneći se zbog zakašnjelog otkrića, osjetio sam ponovo onu istu strast koju ti Playstation ne nudi. Jer u igraonicama se natječeš uživo, a ne virtualno.

A k tome je Fun corner jedan od ne tako brojnih lokala u Areni koji broji više od godinu-dvije dana. Nisam baš siguran da je neka takva lokacija još negdje u gradu preživjela. Osim biljara, njega ima. Klasičnu je igraonicu izgleda potisnulo mrežno igranje. Šteta, jer dobra je to tradicija, prava urbana. Ta kombinacija zvukova, boja i rasvjete jedna je od stvari koje se rado sjetimo.

Komentara 6

DU
Deleted user
20:40 25.03.2016.

Zvuči fantastično pogotovo ako je cijena žetona narodna, tj široko pristupačna svim ljudima.

DU
Deleted user
21:06 25.03.2016.

Lijepa stara vremena! Pola mladosti proveo sam na fliperu...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:49 25.03.2016.

znaju li klinci danas uopce kaj je to fliper?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije