Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić o gradskim vrtovima:

“O cvijeću se treba brinuti kao o ženama“

Vrtovi
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
20.06.2015.
u 10:00

Idući će se tjedan objaviti novi natječaj za parcele u Dubravi.

Već dvije godine na deset lokacija u Zagrebu građani sade voće, povrće i bilje na parcelama koje su dobili od Grada, a uskoro se otvaraju i novi gradski vrtovi. Zagrepčani su tako do sada sijali, sadili i štihali na parcelama od Novog Zagreba do Sesveta, a kako je gradonačelnik Milan Bandić najavio na otvorenju najnovijih vrtova u Borovju - projekt ide dalje.

Novih 120 parcela

– Prekrasno je vidjeti kako ljudi uživaju na svojim parcelama. Vrtovi su mnogo više od ekonomske računice, oni su glavno mjesto druženja, ali i udvaranja u kvartu – rekao je gradonačelnik Bandić. A, građani će već idućeg mjeseca početi vrtlariti i na 11. lokaciji, u Dubravi.

– U Mandlovoj se ulici uređuje novih 120 parcela na 11.000 kvadrata koje će Zagrepčani obrađivati već u srpnju, odmah nakon završetka radova – objasnio je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu te najavio objavu natječaja idućeg tjedna. A tek je početkom lipnja završen natječaj za 132 parcele u svim ostalim gradskim vrtovima, najviše njih na novoj lokaciji u Borovju. Tamo su, u ulici I. gardijske brigade “Tigrovi“ nove parcele otvorene prošlog tjedna, a na ostalim su lokacijama objavljeni natječaji za parcele koje se više ne koriste. Naime, građani vrtove dobivaju na korištenje bez naknade na rok od dvije godine, no on se produljuje samo ukoliko se osoba zadovoljavajuće brine o vrtu. U suprotnom, parcela ponovno ide na natječaj.

Građani dobri vrtlari

No za zaključit je da se Zagrepčani o svojim vrtovima dobro brinu, jer je samo 12 parcela dano na ponovni natječaj. O svom se vrtu na Savici, kako i sam kaže, redovito brine i gradonačelnik Bandić.

– Cvijeće i povrće su kao žene, prema njima treba biti nježan, obazriv i pun romantike. Onda će uspjeti. U suprotnom će uginuti, odnosno napustiti vas – otkrio je tajnu uspješnog vrtlarenja gradonačelnik.     

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:28 20.06.2015.

Kad ce ovaj krimos nazad u Remetinec ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije