Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije šala

Opet pukao vodovod u Zagrebu: Zbog kvara stvorile se velike gužve na zelenom valu

Foto: MiMi
19.10.2021.
u 13:00

Kvar je saniran oko podne, dio stanovnika donjeg grada bilo je bez vode koja je osigurana cisternama

Ne, ne šalimo se. Nakon što su jučer vodovodne cijevi popucale na tri lokacije, u Španskom, Peščenici i Vrapču, radovi na sanaciji štete koju su uzrokuje dotrajalia vodovodna mreža, nastavili su se i danas. Naime, jutros oko 8.30 pokvario se vodovodni ventil na zelenom valu u Ulici Izidora Kršnjavog u blizini Hotela Westin. 

Na teren je izašlo desetak radnika zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje koji su čitavo jutro popravljali štetu nastalu curenjem vode kroz dotrajali ventil. Zbog toga su se u jutarnjim satima na ovom dijelu zelenog vala stvarale gužve pa su mnogi kasnili na posao. 

-Tramvaj 118 vozio je 20 minuta od stanice u Adžijinoj do Mažuranca. Zastoj kod semafora na Mimari bio je naporan i dugotrajan - požalila nam se jedna putnica koja često putuje ovom linijom. 

Srećom, štete koju uzrokuju puknuća i kvarovi na ventilima manje su nego one koje izazivaju puknuća cijevi. Iz ventila iscuri manje vode, a prilikom sanacije potrebno je iskopati puno manju rupu u asfaltu nego kod cijevi, objasnili su nam dečki iz ViO koje smo zatekli na terenu. 

S poslom je ViO završio oko podne, a promet se normalizirao i prije, čim su se smanjile jutarnje gužve. Dio građana zbog puknuća jutros je bio bez vode koja je osigurana cisternama, javili su iz Holdinga.

Podsjetimo, zbog dotrajalih cijevi u Zagrebu godišnje iscuri više od 50 posto vode koja prođe kroz njih, odnosno oko 240 milijuna kuna. Usprkos tome što se bivši gradonačelnik 2007. zadužio 300 milijuna eura za sanaciju vodovoda, taj novac nije utrošen u te svrhe. Temeljitu rekonstrukciju vodovoda ne spominje ni nova vlast u gradu uz opravdanje da za to nema novaca u kasi. 

Istovremeno, grad Rijeka trenutno provodi Projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ kojim je predviđena gradnja i rekonstrukcija oko 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica s istovremenim izvođenjem radova na oko 100 kilometara javne vodoopskrbe u dva grada - Rijeci i Kastvu te tri općine - Viškovo, Čavle i Jelenje te izgradnja pročistača otpadnih voda. Riječ je o strateškom investicijskom projektu Republike Hrvatske, jednom od najvećih u provedbi vodno komunalnih direktiva na području Republike Hrvatske vrijednom oko 1, 8 milijardi kuna čijih 71,33% troškova sufinancira Europska unija. 
 

Komentara 5

DU
Deleted user
22:20 19.10.2021.

Kriminalno na tlu, trulo u podzemlju. Čak se i gradska zemlja i u njoj nalazeća infrastruktura budi iz dubokog sna jer zna da će konačno biti novaca za obnovu iste. Bandit je skupljao i otimao samo za svoje barabe i jarane, kumove i kriminalce.

ZD
ZDRU
17:59 19.10.2021.

118 nije tramvaj nego autobus!

ST
Stari
14:00 19.10.2021.

To je posljedica potresa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije